onsdag 15 juli 2009

Storebrorssamhället brer ut sig


Det går knappt en dag utan att vi påminns om hur de rika och mäktiga vill skärpa kontrollen över medborgarna. Övervakningssamhället är på stark frammarsch. Men även motståndet växer. Jag hoppas det blir en mäktig demonstration i Stockholm i dag mot det så kallade Stockholmsprogrammet.

Ipred-domen överklagas av Ephone. Enligt företagets undersökning anser 99 procent av kunderna att domen bör överklagas. Skulle utslaget bli slutgiltigt, riskerar många privatpersoner bli föremål för Ipred-ingripande.

Tusentals människor väntas i dag demonstrera när EU:s justitie- och inrikesministrar träffas i Stockholm. Protesterna handlar om både den europeiska flyktingpolitiken och integritetsfrågor i det så kallade Stockholmsprogrammet. Det handlar om en urholkning av asylrätten, men också en skärpning av övervakningen av medborgarna. Det handlar om ytterligare ingrepp i den personliga integriteten, material från FRA och datalagringen sprids till andra länder. Närmare 30 demonstrationer kommer att hållas i Stockholm i veckan.
Svart måndag: Hets och hysteri

Piratpartiets Christian Engström gjorde premiär i eu-parlamentet. Än så länge är han ensam piratpartist där, men företeelsen växer snabbt. Piratpartier finns i dag i 33 länder. Förekomsten av piratpartier är naturligtvis en avspegling av den breda reaktionen mot hotet mot ett fritt internet.

Demonstrationen i Stockholm blir i dag 15 juli kl 17.00
Samling på Södermalms torg i Stockholm.
Avmarsch mot Medborgarplatsen där det kommer bli tal och musik.


Tidigare inlägg i dag på Röda Malmö: Det terroristiska Israel

2 kommentarer:

vänsterwiki sa...

Än är vi inte i närheten av den kontrollapparat som fanns i socialistiska öst. För att uppnå det klasslösa samhället måste varje medborgare kontrolleras överallt, alltid. Du vill ha det klasslösa samhället...

Ronny Åkerberg sa...

...till vänsterwiki:
Det "socialistiska" öst var inget klasslöst samhälle. I en verklig klasslös värld försvinner behovet av politisk kontroll av människor.