måndag 7 september 2009

Valfläsk, allmosor, bedrägeri...

Överklassens lakejer, som först snor våra pengar och sen kastar allmosor åt oss...

Sju miljarder till kommunerna. Det är skit. Det är snålt. Det är bara ett valfläsk man kastar för att avleda uppmärksamheten från de ökande klyftor alliansen åstadkommit under sina år vid makten. Jag vägrar ställa in mig i kön av bockande, bugande och lismande typer som underdånigast tackar för smulorna från de rikas bord.

Redan duggar nedskärningarna tätt i kommunerna och köerna till socialhjälpskontoren växer. Dagens allmosor från regeringen kommer inte att sätta stopp för den allmänt nyliberala kursen, än mindre bli början på någon satsning på den offentliga välfärden. Regeringens nya miljarder syftar till att tillfälligt, under valåret, bromsa de värsta effekterna av den förda politiken, undvika kommunala skattehöjningar och slå blå dunster i ögonen på väljarna.

Maria Wetterstrand framträder i rollen som rena kräkmedlet när hon säger att ”regeringen för vår politik”. "Maria Wetterstrand tycker att det tillfälliga statsbidraget är helt i enlighet med det egna partiets linje...Det är jättebra att de lyssnar på oppositionen...Nu snor de förslaget och lägger det själva, det är skönt att de nu krupit till korset..." Hur dum får man vara i politiken? Säger rätt mycket om oppositionen, tycker jag.

Det här handlar uteslutande om bedrägeri från regeringens sida, ett taktiskt drag för att sen kunna skinnflå oss desto mera framöver.


Tidigare inlägg i dag på Röda Malmö:

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du måste ju verkligen blivit skinnflådd om din a-kassa sänkts med några procent. Eller har du ett jobb? Då har du väl inget att klaga över för egen del åtminstone.

Och har du inget jobb så är det väl fler jobb som behövs. Tyvärr tillhör ju du den där kategorin som tror på den självfinansierade tillväxten, där alla tar varandras pengar, lägger på en hög och ger tillbaks till varandra.

Men ekonomi fungerar inte så, och det är därför högersystemen spöar skiten ur vänstersystemen gång på gång. Våra system levererar jobb som ger lön och skatteintäkter som kan användas att finansiera skola och vård mm.

Vänstersystem levererar stagnation och det finns inte ett endaste exempel där vänstersystemen skapat mer rikedom och välfärd än högersystemen. Inte ett!

anna sa...

Usch för småsinta sura sossar som visar att dom SKITER i sverige och bara vill ha MAKTEN

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym om skinnflådd:
A-kassan "sänkts med några få procent"? Du har ju ingen koll alls. Och hur har det gått för den halva miljon som drivits ut ur kassorna?
"Självfinansierad tillväxt"? Skulle det saknas utrymme när välbärgade människor kunnat stoppa stora skattesänkningar i fickan samtidigt som kommunerna gjort nedskärningar och antalet socialhjälpstagare ökat?
Hade det inte varit bättre att kommunerna kunnat anställa folk i riktiga jobb inom vård och skola där de behövs? Det hade stimulerat tillväxt också i privat sektor.
"Våra system levererar jobb" - jo, vi har sett det - den värsta kris för kapitalismen sen trettiotalet. Tala om stagnation! Det räcker inte, det är fråga om rena kräftgången med sjunkande BNP och arbetslöshet på tio procent!

Ronny Åkerberg sa...

...till anna:
För det första är jag ingen sosse utan socialist (det är stor skillnad idag). Inte småsint heller, för det handlar inte om småsaker som alliansen ställt till med.
Men sur på borgarna är jag och det finns anledning till det. Sur för att de just skiter i Sverige - om man med landet menar inte bara de redan rika och välbeställda.
Och ja - makten vill vi ha, vi socialister. Inte ensamma, men tillsammans med en revolterande arbetarklass som kan sätta den parasiterande överklassen på plats.

Anonym sa...

Det är ju skrämmande och irriterande att se hur indoktrinerade många alliansanhängare är när de inte ser att detta bara är så fett valfläsk det kan bli. Vad folk är lättlurade, men det var ju så alliansen kom till makten förra gången. Folk är väl fortfarande dumma.

När Reinfeldt sa att han ville bli vår nya landsfader menade han väl egentligen vår nye "rikskansler"? Men medan alliansen långsamt svälter de sjuka så gjorde Hitler i alla fall processen kort med de kroniskt sjuka och handikappade med giftinjektioner.

Men tänk efter hur maktgalen man är när man börjar prata om sig själv i tredje person;

"Vi har en i gruppen som pekar finger åt en moderat statsminister. Ska skottet komma inifrån? Ska någon skjuta mot en moderat statsminister?" - Fredrik Reinfeldt på 'mobbingmötet' om FRA voteringen 17 juni 2009.

http://onsdag.wordpress.com/2008/09/15/isabella-jernbeck-tvangskvitta-ut-honom/

anna sa...

tror du ens själv på DRAVLET om arbetarklass oc överklass??

hur många årtionden har sossar och vänster haft på sig att utrota klasssamhället?? 80år?

idag är en sopåkare höginkomsttagare och en HÖGUTBILDAD sjuksköterska som jag en låginkomsttagare. och en kommunal värdelös papperspuffare meddelinkomstagare

där har du ditt klass samhälle.

[sic]

Ronny Åkerberg sa...

...till anna:
Att vi lever i ett klassamhälle kan väl knappast vara ett kontroversiellt konstaterande. Och klyftorna har bara fördjupats under flera årtionden.
Finansfamiljerna styr fortfarande vår ekonomi. Och vi har en stor arbetarklass som bär upp och skapar värdena i samhället.
Arbetarklassen ser inte likadan ut i dag som för en halvsekel sen. Men den finns där och även grupper som sjuksköterskor kan nog idag räknas som arbetarklass (det där med sopåkare som höginkomsttagare har du fått om bakfoten).
Jag delar din kritik mot socialdemokratin. Det fanns perioder då socialdemokratin medverkade till bra reformer, men felet de gjorde var just att de inte ändrade de grundläggande maktförhållandena i samhället. Det är därför överklassen nu kunnat göra en sådan come-back och ökat orättvisorna i samhället.
Nu är uppgiften att bygga en ny arbetarrörelse för vår tid och den här gången ska vi inte lämna klassamhället orört.

Mats sa...

Nåja de flesta som lämnade A-kassan gjorde det, för att de trodde att de klarade sig utan den, det var ju högkonjektur.

Olah Örtengren sa...

Att kalla det för "skit" och "snålt" är mycket märkligt eftersom det är 10 miljarder extra vilket blir totalt 17 miljarder som kommuner och landsting får - vilket är 5 miljarder MER är vad SKL efterlyst för att bibehålla välfärden.

Dessutom 1 miljard extra för att täcka upp inkomstbortfall orsakade av svininfluensan.

Snålt!? Nej, du får reboota kulramen och räkna om, Ronny!

Anonym sa...

Socialist säger du? Snarare argsint Marxist verkar det som när man läser din blogg.

År 2009 eftersträvar du en ”revolterande arbetarklass” som kan göra uppror mot en ”parasiterande överklass”!

Ursäkta Ronny men jag tror du har fastnat någonstans där i mitten på 70-talet.

Det är dags att gå vidare annars visar du bara att du inte har lärt dig något av vår historia. Vissa växer med åren upp till insiktsfulla ödmjuka människor. Andra gör det aldrig.

http://newsmill.se/artikel/2009/09/07/bevis-pol-pots-massmord-ar-overvaldigande
/Eva

Ronny Åkerberg sa...

...till Olah Örtengren:
Vad SKL efterlyst kan vi lämna därhän. Det är ju bara politiker ur etablissemanget som har i stort sett samma perspektiv som regeringen.
Vad som är skit och vad som är snålt ska ställas i relation till hur mycket skatteunderlag kommunerna förlorar och hur mycket regeringen vräkt över höginkomsttagare och välbeställda i form av skattesänkningar.
En stor del av dessa 17 miljarder handlar om beredskapsarbeten och att tillfälligt skjuta upp vissa åtgärder och framför allt undvika kommunala skattehöjningar inför valet, vilket hade sett illa ut.
Någon bestående effekt handlar det inte om. Än mindre någon offensiv satsning på uppbyggnad av den illa åtgångna offentliga välfärden.

Baby Gamber sa...

Ja, Wetterstrand berömde Alliansen. Jag (och Nostradamus ande) misstänker att det går så här i valet 2010: Vänsterpartierna får fler röster än Alliansen, men Alliansen + SD (som kommer in i riksdan) får tillsammans fler röster än vänsterpartierna. Eftersom Sahlin omöjligt kan svika sitt heliga löfte att aldrig stödja sig på SD, så kan de tre vänsterpartierna inte bilda regering. Men Reinfeldts moderater som ju desperat vill vara det statsbärande partiet inom överskådlig framtid bildar utan större skrupler en minoritetsregering, som ibland slänger ut fett, grönt fläsk till MP (t.ex. bordlägger Förbifarten), och ibland fett, brunt fläsk till SD (t.ex. nerdragning av invandring till finländsk nivå). Reinfeldt törs inte stödja sig på bara SD, det skulle se för fult ut, så han blir tvungen att lägga miljöradikala propositioner då och då, som MP kommer att nappa på. Men år 2012 orkar varken MP eller Allianspartierna mer. Reinfeldt som vid det laget är totaldesperat regerar då enbart med stöd av SD, men detta parti kommer snart ställa sådana mörkbruna krav att Reinfeldt tar det bittra beslutet att utlysa nyval (2013). Längre in i framtiden kan jag (och (Nostradamus ande) tyvärr inte skåda.