lördag 16 oktober 2010

De håller igång Sverige

Arbetare i Sverige, del 11: SEKO-arbetarna

Regeringen minskar järnvägs-investeringarna med närmare 70 procent och det kommer att gå ut över våra medlemmar och över resenärerna, säger Sekos förbundsordförande Janne Rudén, i en kommentar till budgeten (se också SEKO-tidningen).

Janne Rudén varnar för problem när en sliten och omodern infrastruktur för järnvägen får minskade anslag, både för investeringar och för drift och underhåll.
Detta, i kombination med brist på kapacitet och en total avreglering av trafiken får Janne Rudén att fundera över finansministerns verklighetsanknytning.
– Anders Borg hävdar att Sverige har överinvesterat i järnvägar, jag undrar vilken planet han befinner sig på, månde det vara på samma som Åsa Torstensson?

Seko:s förbundsordförande Janne Rudén har också sagt att regeringens politik ”kostat människoliv”. Anledningen är att säkerheten sätts på undantag när allt fler jobb läggs ut på entreprenad. I flera av den senaste tidens olyckor har underentreprenörer till de olika företag som SJ styckats upp i förekommit. Till exempel var tjänsteleverantörer till Strukton Rail, som förut hette Banproduktion, inblandade i både tågolyckan i Kimstad och den i Linghem i vintras, då en banarbetare blev påkörd och dog (läs mer i ETC).

SEKO är fackförbundet för service och kommunikation, LO:s fjärde största förbund med 135 000 medlemmar. SEKO organiserar bland annat lokförare, tågvärdar, spärrvakter, väg- och järnvägsarbetare, sjöfolk, anställda inom tele och post, men också civil personal inom försvaret och anstalter och häkten.

Tidigare inlägg i Röda Malmös serie Arbetare i Sverige.

svd svd2 dn ab sydsv gp hd intressant

Bloggar om politik, samhälle, socialdemokraterna, tåg, sj, seko

Bloggat: Svensson

Inga kommentarer: