tisdag 21 december 2010

Regeringen i USA:s ledband

...till absolut ingen nytta alls

Enligt dokument läckta av Wikileaks har USA utövat påtryckningar på Sverige för att öka insatserna i Afghanistan. Sverige var en "katalysator" för att få andra länder med på ökade krigsinsatser.

Påtryckningarna har lett till goda resultat för USA. Efter påtryckningarna har Sveriges insatser i Afghanistan ökat kraftigt. De svenska kostnaderna för den internationella säkerhetsstyrkan i Afghanistan (Isaf) i år väntas bli mer än 1,5 miljarder kronor, en ökning med nästan 50 procent jämfört med förra året.

Det är pengar som tas direkt från den svenska välfärden, som skulle ha kunnat användas inom äldreomsorg, som nu går till att avlasta amerikansk ockupation i ett främmande land på andra sidan jordklotet. Dessutom ökar det risken för terrorangrepp på Sverige.

Någon hjälp till afghanerna är det inte heller. De har aldrig bett oss komma, det finns ingen inbjudan från afghanska folket till vare sig svensk eller amerikansk militär. Det är en skam att svenska regeringen går i USA:s ledband och drar vanära över Sveriges tidigare goda rykte i internationella sammanhang.

Hur många fler svenska ungdomar ska luras att tro att de gör en insats för fred och utveckling genom att bli soldater i Afghanistan? Hur många fler ska dödas eller skadas för livet till absolut ingen som helst nytta?

1 kommentar:

Anonym sa...

Så sant som det var sagt...
Skamligt är det, men jag är inte förvånad. Efter FRA-lagen tror jag alliansen om precis vad som helst.