lördag 1 januari 2011

God fortsättning

...på det nya året

Mycket fylla, men inte så mycket blod. Så sammanfattar Visbypolisen nyårsfirandet. Och det tycks gälla för större delen av landet. Lugn nyårsnatt i Skåne. Ett flertal misshandelsfall har rapporterats in och en del småbränder som orsakats av raketer. Dock gick det livligare till i Södertälje. Normal nyårsnatt i Göteborg. Jan Malmsjö tyckte det blev pannkaka av allting.

Själv tycker jag det har varit skönt att slippa från de tidigare årsskiftena med flera veckors smällande kring nyår. Bra att det nu mest är koncentrerat till själva nyårsafton. Jag fattar dock fortfarande inte varför så många människor ska hålla på med egna raketer. Bäst är kollektiva fyrverkerier i kommunal regi.

Trist om det är så att skådespelaren Per Oscarsson och hans fru har omkommit när deras hus brann ner till grunden. Han har alltid varit en av mina favoriter. En ytterst mångsidig och berörande aktör. Jag hoppas han dyker upp efter helgerna, skrattar lite förläget och säger att han bara ville vara i fred ett tag.

Hoppas du inte är bakfull idag, men om så skulle vara så finns några goda råd här. Ett av de bästa är faktiskt att inte bli full. Men det är ju lite sent att tänka på nu... Hur som helst, god fortsättning på det nya året!Bloggat:
Kildén & Åsman: Ett mörkt decennium
Röda Lund: Året i korthet

Senaste inlägg på Röda Malmö:

5 kommentarer:

Vakna sa...

"Jag fattar dock fortfarande inte varför så många människor ska hålla på med egna raketer. Bäst är kollektiva fyrverkerier i kommunal regi"

Det är det som är problemet med er socialister. Ni förstår inte den egna individens önskan att få bestämma. Det är därför kommunism inte fungerar. De som styr vill inte lämna ifrån sig makten och dess frukter och de som styrs vill kunna bestämma över sina egna liv.

Ronny Åkerberg sa...

...till Vakna:
Friheten var marknadens, tillverkarnas och försäljarnas frihet att med reklam påverka människor till detta våldsamma smällande som gick ut över landets hundar. Och människor, alla olyckor som drabbade, alla eldsvådor som blev följden av det sanslösa skjutandet. Och vilken fruktansvärd otrivsel när man hade några lediga dagar.
Tur att demokratin fått verka och att beslutsfattarna lyssnat på den stora opinionen mot smällandet. Nu har de hejdlösa raketskjutarna fått vika sig för majoriteten.
I demokratin ingår också friheten för mig och andra att fortsätta plädera för kommunala fyrverkerier och mot det hejdlösa skjutandet från alkoholpåverkade människor på nyårsafton.
Vi som lider av det förbannade skjutandet är också individer som vill har inflytande över vårt liv.

Anonym sa...

"Jag fattar dock fortfarande inte varför så många människor ska hålla på med egna raketer."
Det fattar inte jag heller. För samma kostnad som ett fyrverkeri, som varar i 45 sekunder, köper jag hellre en flaska champagne.

kommunist sa...

för mig är något av det vackraste i livet att vandra runt i städer fyllda av explosioner (i färg!) omgiven av människomassor på randen till extas. men, som dom säger, smaken är som baken.

Anonym sa...

Till Vakna: du tycks förespråka ett laglöst samhälle med ditt: "ni förstår inte den egna individens önskan att bestämma."
Alla har rätt till frihet, inte bara du. Du vill smälla raketer litet var och hur som helst, omgivningen vill inte ha sina trumhinnor söndersmulade, alltså måste ni göra en kompromiss. Begriper du inte detta skulle det inte förvåna mig om du förr eller senare hamnar i kriminalregistret.
Kamelsilaren