onsdag 12 januari 2011

Oppositionen har försvunnit

...eller rättare sagt, lagt sig platt för Reinfeldts fötter

En gammal socialdemokratisk högerräv, Wanja Lundby-Wedin, är på väg ut. Hon avgår vid nästa LO-kongress 2012. Hon vill inte fortsätta. AFM-skandalen har slitit på henne. Metallbasen Stefan Löfven sägs vara given efterträdare.
En annan socialdemokratisk högerräv, Sven-Erik Österberg, är på väg upp med partiledarposten i sikte. Han säger att om han får frågan ska han överväga. Det är en signal till valberedningen att han vill ha posten, säger kännare.

Tyvärr kan man väl befara att det inte blir någon förändring till det bättre i någotdera fallet. Lika grå och trist fortsättning på den inslagna vägen högerut i politiken. Reinfeldt regerar vidare utan något motstånd. Nu frågar till och med AB.se: Hallå, var finns oppositionen?

Nästa vecka öppnar riksdagen. Det blir Mona Sahlins första framträdande sedan Nobelfesten.
– Regeringen kan genomdriva sin politik utan tuggmotstånd. Det är inte bra, säger ledarskribent Peter Akinder på S-tidningen Östran.

Mona Sahlin har utnämnts till en "lame duck". Med fortsatt högerpolitik är risken överhängande att det blir ett permanent tillstånd även för nästa partiledare.

Gästbloggare: Flitiga Lisa


2 kommentarer:

Anonym sa...

På vilket sätt skulle vänsterpolitik sänka arbetslösheten?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Genom en massiv omfördelning av resurser från rika till fattiga, från privat lyxkonsumtion till gemensam välfärd.
Omfattande investeringar i offentlig sjukvård, äldreomsorg mm, liksom i byggandet av hyresrätter, utbyggnad av kollektivtrafik och klimatomställning.
Det hade skapat många meningsfulla och framtidsinriktade jobb.