fredag 24 februari 2012

S och M och kapitalismen

...systemets vakthundar

"Socialdemokraterna och moderaterna närmar sig varandra", hörde jag någon kommentera på tv. Personen i fråga avsåg opinionssiffrorna som visar att (s) tar in hälften av sina tappade röster och nu nalkas sitt historiskt usla resultat från förra valet och att (m) dalar.

Själv tänkte jag på hur dessa två storheter gått varandra till mötes politiskt. Moderaterna som blivit "det nya arbetarpartiet" och i retoriken gått mot "mitten". Socialdemokraterna som har årtionden bakom sig av nedskärningar och privatiseringar i regeringsställning och som anammat en högerpolitik som lett till ökad arbetslöshet och vidgade klassklyftor.

Varför inte slå påsarna ihop och bilda gemensam regering efter nästa val? Förutsättningarna för det borde ha ökat med den nye s-ledaren Stefan Löfvén vid rodret. Så kan (s) och (m) tillsammans förvalta Europas högsta ungdomsarbetslöshet och skåla för monarkins bevarande.

Nej, detta kommer inte att ske. Det vore ju att förstör den sista illusionen av att det finns två alternativ i svensk politik och öppet demonstrera att vad vi har är två högerpartier, (m) och (s). Som visst skiljer sig åt när det gäller metoder och hastighet i högervandringen, men likafullt båda famnar kapitalismen och gör sitt bästa för att tillgodose utsugarsystemets behov.AB: Åsa Linderborg: Jag ska fan inte ha nån tårta!
Läs också Röda Malmös reportage från Malmös moderatkvarter: Besök i Käppastan

Inga kommentarer: