måndag 20 februari 2012

Stoppa vapenskramlet mot Iran

...ett anfall kan få ödesdigra konsekvenser

Framför allt i form av döda och skadade människor. En attack från Israel skulle bara öka uppslutningen bland iranierna kring deras förtryckande prästregim. Motsättningarna i hela regionen skulle öka, liksom risken för vedergällning och öppet krig.

Det är inte ens säkert att Iran har bestämt sig för att skaffa kärnvapen. Detta har vi nu en amerikansk generals ord på. Själv tycker jag inte att någon stat bör ha kärnvapen, men det kan knappast vara vare sig USA:s eller Israels sak att bestämma vem som får ha och vem som inte får ha kärnvapen på det här jordklotet.

Alla vet att Israel har hundratals kärnvapen och vägrar skriva på icke-spridningsavtalet. Det är höjden av hyckleri när denna stats regering ger sig rätten att bombardera ett grannland som vill göra samma sak som israelerna själva.

Aldrig hör vi heller några som helst protester från västvärlden mot att bundsförvanter till USA, som diktaturen Pakistan, håller sig med kärnvapen. Kärnvapenmotståndet från de mäktiga i världen är ytterst selektivt.

Sen är det en annan, men inte mindre viktig sak, att regimen i Iran bör störtas. Denna blodbesudlade och grymma diktatur har ingen som helst legitimitet i mina ögon. Men förändringen måste komma inifrån Iran. Jag ser fram mot den folkliga revolution som ska avlägsna präst-diktaturen och ersätta den med demokrati.Bloggat: Jinge,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra artikel! Hoppas den blir läst av många!

Martin Gustavsson - Intelligent Union sa...

Varför ska de inte skaffa kärnvapen?

Det borde fanimej alla göra med tanke på att USA, Israel och NATO och nu även bihanget Sverige invaderar i strid mot FNs regler.

Nordkorea fick vara ifred för de hade kärnvapen.

Fred handlar om terrorbalans när man har att göra med faschister...oavsett om man gillar den sanningen eller ej.

Ronny Åkerberg sa...

...till Martin Gustavsson:
Jag kan förstå din ståndpunkt, men tror ändå inte att "terrorbalans" är en möjlig strategi. Se på kubanerna, de var inne på samma tankar på 60-talet, men tvingades avstå från kärnvapen - men har ändå lyckats hålla USA stången i decennier.

Anonym sa...

Ingen klagar på Israel eller Pakistan som också har kärnvapen. Kräv att alla länder låter sig inspekteras fullt ut, även USA, Frankrike och Storbritanien.