onsdag 22 februari 2012

Vedervärdiga övergrepp i Syrien

...diktaturen måste störtas

Världsberömd krigsreporter dödad i Homs. Två utländska journalister har dödats och tre skadats i en granatattack mot den syriska staden Homs, säger aktivister. En av de döda är enligt aktivisterna franske fotografen Remi Ochlik. Den andra uppges vara den världsberömda krigskorrespondenten Marie Colvin.

Så sent som i går rapporterade Colvin för brittiska BBC, om hur hon sett barn dö samma dag. Colvins senaste reportage för den egna tidningen publicerades i söndagens Sunday Times. "Vi lever i fruktan för en massaker", löd rubriken i artikeln om tillvaron i Baba Amr: ”Den mänskliga tragedin är närmast obegriplig. Invånarna lever under terror. I princip varje familj jag träffar har tvingats uppleva hur en anhörig dödas eller skadas i en attack.”

Den vedervärdiga syriska diktatur-regimen har passerat alla gränser i sina försök att klamra sig fast vid makten. Inga övergrepp är främmande för den. Man skjuter ner fredligt demonstrerande människor. Man bombarderar bostadsområden och utplånar hela familjer i deras hem.

Denna regim måste störtas - med alla medel. Någon återvändo finns inte. Hjältemodiga människor fortsätter att strömma ut på gatorna i protest. Fler soldater och officerare måste lämna diktaturens krigsmaskin och ansluta sig till upproret. De som protesterar är i sin fulla rätt att skydda sig och beväpna sig. Revolutionärerna behöver vapen och är i sin fulla rätt att störta diktaturen med våld. Måtte det inte dröja länge.

Hemskt att den syriska regimen får stöd från diktaturen Kina och det odemokratiska Ryssland. Obegripligt att det finns människor inom den svenska vänstern som vill försvara mördaren Assad.


Bloggat: Kildén & Åsman: Första valet i Libyen

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för dina ord, trodde hela vänstern stödde bashar al assad.