måndag 12 mars 2012

Alliansen tappar mark

...men S fortsätter med högerpolitik

Historiskt lyft för S - tillbaka på tronen. "Från ruinhög till spänstigt parti". S lyfter de rödgröna till ledning. Det sparas inte på hyllningarna idag, det gäller inte minst Aftonbladet som höjer den nye ledaren Stefan Löfvén till skyarna.

Men är det sant? Nej, detta har varit på gång tidigare. Redan under Mona Sahlin tappade Alliansen mark en period. Samma sak hände på Juholts tid när inte hans eget klantande och mediacirkusen ställde till det.

Alliansen är på väg att tappa greppet. Allt fler inser att deras arbetslinje är propaganda och att deras politik leder till ökade klyftor, hög arbetslöshet, försämringar och utslagning. Där har vi grunden, det handlar om ökat missnöje inte om Löfvéns "spänstighet" (den är obefintlig).

Det är bra att folk börjar få upp ögonen för högerns bedrägeri. Problemet är att socialdemokraterna politiskt inte skiljer sig mycket från alliansen utan i grunden för samma högerpolitik. För förändring till vanligt folks fördel kommer det att krävas mer än en röst på S.

Gästbloggare: Flitiga LisaInga kommentarer: