fredag 30 mars 2012

Alliansens svanesång

...men vi måste själva göra något

Alliansen backar - de rödgröna får egen majoritet. Regeringen åker på ännu en smäll. Moderaterna backar mest. Även Sd går bakåt. Alliansen håller på att tappa sin lyskraft, attraherar inte längre. Kanske är det svanesången vi hör, även om det inte handlar om någon skönsång precis.

Egentligen är det konstigt att det inte skett tidigare. Det samhälle som Alliansen framfött är ett missfoster; massarbetslöshet - arbetslinjen var bara fejk, ökande klyftor och orättvisor samt försämrad välfärd och skattesubvention av privata vinstdrivna skol- och vårdbolag.

Normalt sett borde detta inte vara något som tilltalar en stor majoritet av det svenska folket. Anledningen till att det ändå fanns många som gick på det var socialdemokraternas svek mot sina väljare. Det var (s) som öppnade upp för skattesänkningar, nedskärningar, privatiseringar och hög arbetslöshet.

S gick till höger och fick skörda ännu mer höger. Nu har folk fått smaka på högeralliansens piska och vänder sig tillbaka till (s). Det är bra. Gärna en ny s-regering för mig. Men tro inte att det blir någon större förändring.

Både (s) och Miljöpartiet är högervridna och Vänsterpartiet är det ingen stake i. Sjöstedt kommer att vika ner sig. Han vill inget hellre än bilda regering ihop med Stefan Löfvén. Då får han kompromissa bort alla radikala krav.

Hoppet står till mullret i rättens krater. Gräsrötterna måste resa sig, organisera sig, protestera, revoltera - vår frigörelse kan bara vara vårt eget verk. Ingen lyssnar på den som tiger.

Gästbloggare: Flitiga Lisa


Inga kommentarer: