onsdag 7 mars 2012

Bryt avtalet med Saudiarabien

...skamligt stöd till krig och förtryck

Saudiarabien är en diktatur. Mänskliga rättigheter undertrycks. Värsta formen av kvinno-förtryck råder. Uppror för demokrati i grannländer slås ned med våld. Sverige ska inte bidra till upprustningen av en sådan terrorstat. Skrota alla planer på vapenfabrik och avbryt avtalet om militärt samarbete.

Det är en skandal att moderater och socialdemokrater upprätthåller denna dubbelmoral och detta hyckleri. Vapenindustrins profiter sätts före mänskliga hänsyn. Krigsprofitörerna går före fred och rättvisa.

Det handlar också om svansande efter stormakten USA. Regeringen Persson ställde upp i Bushs "krig mot terrorismen" och lät amerikansk hemlig polis flyga oskyldiga från Sverige till Mubaraks tortyrkammare. Hela det politiska etablissemanget har varit överens om att ställa upp med soldater för USA:s krig i Afghanistan.

Nu rustar man upp USA:s allierade i Mellanöstern, det vill säga Saudiarabien, och bidrar till ökad osäkerhet, ökad krigsrisk och till att slå ned demokratirörelsen. Det är skamligt.

Gästbloggare: Flitiga Lisa
Inga kommentarer: