lördag 10 mars 2012

Den farliga kärnkraften

...Fukushima påminner om riskerna

I helgen är det ett år sen de fruktansvärda händelserna i Fukushima i Japan, då vi åter igen påmindes om riskerna med kärnkraften, och det har på några platser hållits manifestationer mot kärnkraft. Det finns också en facebooksida. I Japan växer protesterna.

Sverige måste ta lärdom av kärnkraftskatastrofen, skriver Patrik Eriksson och Martina Krüger, Greenpeace i ett debattinlägg i SvD.se. Olyckan i Fukushima blottlade att inte ens Japan, ett av världens rikaste och tekniskt utvecklade länder, kunde garantera att dess reaktorer var säkra.

Japan ska minnas sina döda på söndagen. Nu kommer nya avslöjanden. Ett dokument från regeringssammanträdet efter jordbävningen visar att minst en minister varnade för risken för härdsmälta i kärnkraftverken timmarna efter att tsunamin slagit in över kusten. Mellan 60 och 80 procent av japanerna är emot kärnkraften idag.

Regeringen sätter vinst före säkerhet. Debattinlägg i AB.se. Allvarliga brister på kärnkraftverket Ringhals. Kärnkraften är inte bara livsfarlig - den är också alldeles för dyr.Bloggat: Jinge,

Inga kommentarer: