fredag 9 mars 2012

En mycket smutsig vapenhantering

...etablissemanget bakom ryggen på folket

Reinfeldt gav FOI uppdraget att bygga vapenfabrik i Saudiarabien. Beslutet togs på ett regeringssammanträde den 20 november 2008, där Fredrik Reinfeldt var ordförande, och där även statsråd från Folkpartiet och Kristdemokraterna var med. Och Tolgfors skyller nu på sina underhuggare i FOI.

Alla riksdagspartierna informerades om planerna på vapenfabriken på ett möte 5 maj 2010. Även Vänsterpartiet har fått denna information. Stefan Löfvén (s) tycker det är ok med vapenexport till diktaturer.

Men det tycker inte svenska folket. Bara 9 procent tycker det är ok. Däremot är 78 procent emot vapenexport till diktaturer. Enligt samma inslag från Svt: "Sverigedemokraterna tycker däremot att dagens regler fungerar bra och att det är i sin ordning att exportera vapen till diktaturer". Sd tycker alltså det är ok att rusta en av världens värsta islamistiska diktaturer.

Det är en mycket smutsig byk som nu kommer fram i skenet av Sveriges Radios Ekots avslöjanden. Sekretess och smussel för att hjälpa en diktatur att begå nya övergrepp mot de mänskliga rättigheterna.

Ett avtal om militärt samarbete som slöts av en socialdemokratisk regering och förnyades av alliansregeringen. Riksdagsledamöter som tiger och samtycker istället för att öppet avslöja vad som pågår bakom ryggen på svenska folket. Det är ruggigt.11 kommentarer:

Anonym sa...

Moderater och sossar är drivande i vapenexporten till diktaturer. Övriga borgerliga partier sluter upp kring moderaterna. Mp och v viker ner sig för s när det kommer till kritan. Fegt!

Anonym sa...

Varför höll Vänsterpartiets representant tyst om vapenfabriken?
Detta undrar man naturligtvis.
V-röstare

Anonym sa...

Detta är en fullständigt skandalös historia. Tänk att vårt land i hemlighet rustar upp en av jordens värsta diktaturer!
Ebba

Anonym sa...

Ha, ha. Jävligt talande att Sd tycker det är ok att rusta upp en islamistisk diktatur. När det verkligen gäller så går vapenkapitalisternas intressen före mänskliga hänsyn. Är det så man värnar "nationen"?
Filip

Anonym sa...

Det här är ju rent överjävligt. Hur kan nån överhuvudtaget komma på att respektera "sekretess" om sådan hantering?
Viola

Anonym sa...

Jag håller med. Jag kommer aldrig att rösta på ett parti som godkänner vapenexport till diktaturer. Inte heller på partier som inte fullt ut klarar av att stå upp mot sådana beslut eller förslag.
P

Anonym sa...

Hörde en idiot på tv som sa att "om inte vi säljer så gör nån annan det".
Vilken underbart omoralisk princip som kan tillämpas för att bryta mot alla mellanmänskliga principer.
Ett resonemang som lätt kan användas av alla kriminella och hänsynslösa.
Peder K

Anonym sa...

Bra skrivet! Det politiska etablissemanget är ruttet.
Sven Persson

Anonym sa...

September 2014 bildar Moderater och Socialdemokrater regering tror jag. Båda partierna gillar riskkapitalister och vapenförsäljning till diktaturer. V är bara en känguruunge i mamma Sossarnas ficka, och MP dito i Moderaternas ficka. Tur att lägenheterna fortfarande är billiga i Berlin, och att jag kommer ihåg litet tyska.
Signatur Sanningstrumpeten

Anonym sa...

Varför klagar folk på konsulttjänster åt en vapenfabrik i Saudiarabien? Idag kunde vi läsa att ett förarlöst israeliskt flygplan dödsat en palestinier. Sverige har vapensamarbete med Israel och om jag inte har helt fel har Sverige samarbete med Israel avseende utveckling av förarlösa flygplan...

Anonym sa...

Till anonym:
Vilket bara visar att vi måste vara emot vapentjänster åt alla som förtrycker andra. Vare sig det handlar om Saudiarabien, Israel eller något annat land.
Lisa