torsdag 29 mars 2012

Klassisk krishantering

...för att vapenexporten ska kunna fortsätta

Hade inget val - offras för "saken"

Försvarsminister Sten Tolgfors känner att han "tappat energi och glädje" och avgår. Anledningen till att han känner sig så låg beror naturligtvis på att han trasslat in sig i en härva av lögner och motsägelser när det gäller Saudiaffären.

PR-expert säger att strategin från Tolgfors att hänvisa till familjesituationen är lyckad. Jag tror inte det. Många förstår att Tolgfors var tvungen att ge upp. Alla turer kring bulvanbolag, finansiering via MUST och icke diarieförda dokument blev för mycket.

Media verkar inte köpa Tolgfors framställning. Är det hela sanningen? frågar man på SvD.se. Kritiken kan öka mot statsministern, skriver DN.se. Det kan komma fler avslöjanden, säger man från Expressen. Fler huvuden borde rulla, skriver AB.se. Tolgfors avgång var förväntad av många.

Ministerkris för Reinfeldt. Bakslag för Reinfeldt. Sten Tolgfors avgång är inte lösningen på ett omfattande och korrupt problem. Det handlar om klassisk krishantering att offra Tolgfors. Men nu måste sanningen fram. Och framför allt, Sveriges vapenexport till diktaturer måste stoppas.

Det var en socialdemokratisk regering som från början ingick militärt samarbetsavtal med Saudiarabien. Redan på den tiden ökade vapenexporten till diktaturer. Det går inte att lita på socialdemokraterna i den här frågan.Bloggat: Svensson,

Inga kommentarer: