fredag 9 mars 2012

Reinfeldts bidragslinje

...allt fler tvingas söka socialhjälp
Nyligen fick vi veta från Arbetsförmedlingen att 64 procent av de öppet arbetslösa inte får någon som helst ersättning från arbetslöshetsersättningen. Nu kommer en ny rapport från Socialförsäkringsutredningen som visar att av samtliga arbetslösa över 20 år saknar fler än 140 000 ersättning.

Alltså varken arbetslöshetsersättning eller aktivitetsstöd. Det är lika många som antalet invånare i Västerås. För många blir enda utvägen att söka socialbidrag.

Sedan alliansen vann regeringsmakten 2006 har andelen arbetslösa helt utan ersättning nästan fördubblats från drygt 20 till dagens 39 procent. Fredrik Reinfeldt tänker dock inte ändra på någonting.

Den omtalade "arbetslinjen" visade sig vara en propagandabluff. Arbetslösheten har under hela Reinfeldts regeringstid legat över det som han själv förr betecknade som "massarbetslöshet". Ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa.

Allt fler hamnar i "utanförskap", i fattigdom och tvingas leva på socialens nådegåvor. På så vis skapas också en reservarmé av arbetskraft som sätter press nedåt på lönerna. Det är så borgerligheten vill ha det, att kunna vraka och välja för att öka sina egna rikedomar.


Bloggat: Svensson,

1 kommentar:

Karl Gustav Qvarfordt sa...

Läs även mitt inlägg från i dag 9 mars på min blogg
www.karlgustavqvarfordt.blogspot.com