lördag 10 mars 2012

Sd utbuade i Malmö

...sverigedemokraterna klarar inte av att mobilisera

Som vanligt när Sverigedemokraterna försöker arrangera något offentligt möte i Malmö blir de fullständigt utbuade. Inte lyckas de mobilisera några egna medlemmar och sympatisörer heller. "Det var en gles och påfallande blek skara mötesdeltagare som samlades på Sverige-demokraternas sida av polisens avspärrningar på Stortorget på lördagen", skriver Sydsvenskan.

Motdemonstranterna blir alltid oerhört många fler än vad Sd:arna lyckas få ihop. Och jag förstår varför det blir så. I Sd finns en liten men hård kärna som drivs av sin blinda rasism. De uthärdar vad som helst i sitt självpåtagna martyrskap.

Men bland de som röstade på Sd, av missnöje eller oförstånd, finns inte samma övertygelse. De skäms för att gå ner och ställa sig till allmän beskådan på Stortorget. Men det behöver inte vi, som är Sd-motståndare göra.

Den här gången försökte Sd-arna slå mynt av brottslighet och mord i Malmö. En brottslighet som göds av växande klassklyftor och social utslagning, men Sd vill ge rasistiska förklaringar. De vill utnyttja kriminaliteten för att lägga skulden på invandrare.

En sådan rasistisk förklaringsmodell bidrar till att luckra upp den sociala sammanhållningen. På så vis förvärrar Sd:s politik en redan dålig situation. Sd försvagar sammanhållningen inom arbetarklassen och försvårar bekämpandet av kriminaliteten.

Ett sådant parti måste stoppas och decimeras.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Föraaktar du demokrati och de demokratiska reglerna?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Självklart inte. Jag fullkomligt älskar när människor går ut på gator och torg för att visa sina åsikter.
Det gäller inte minst när folk demonstrerar mot Sverigedemokraterna som vill inskränka våra demokratiska rättigheter genom att förgifta samhället med rasism.

Anonym sa...

Vi är några som gärna hade velat lyssna och bilda oss vår egen uppfattning.

Din bristande förståelse av begreppet demokrati lyser igenom. Mycket tydligt.

Katrin

Ronny Åkerberg sa...

...till Katrin:
Nej, det är inte sant det du skriver. Du bara gömmer dig bakom en "demokratisk" fasad. Du sympatiserar med rasisterna. Du är inte alls ute efter att "lyssna och bilda dig en egen uppfattning". Du har redan din uppfattning klar, men nu låtsas du annat bara för att förneka Sd-motståndarna rätten att gå ut och reagera mot rasismen.

Anonym sa...

Motdemonstranterna blir alltid oerhört många fler än SD-arna skriver du. Har du tänkt efter - riktigt - vad det kan bero på? Tror inte det. Men många är rädda för att råka ut för bråk, förföljelse, våld.. från ditt håll!

Rösta på SD av missnöje eller oförstånd? Skäms? Nej du - den som ska skämmas är du - och de dina i detta sammanhang - men det är väl som att hälla vatten på en gås att säga detta till dig.

SD försvagar sammanhållningen inom arbetarklassen? Inte det heller duger.Pensioner sänks - vi ska jobba - helst till 75. Tror du att folket har beviljat alla medel som behövs för att hålla detta multikulturella samhälle vid liv?Du har väl aldrig tänkt över vem som betalar - eller?

Mats

Ronny Åkerberg sa...

...till Mats:
Fjantiga bortförklaringar. Polisen sa idag att det gick hur lugnt och fredligt tillväga som helst. Nej, inse hur det ligger till - Sd-anhängarna vågar inte stå offentligt för sina fördomar.
Och du har hur mycket fördomar som helst, skyller allt på invandrare. Precis som Sd som döljer de verkliga förhållandena - att det är borgerlig och nyliberal politik som liggera bakom de ökande orättvisorna och försämringarna.

Anonym sa...

Får kväljningar varje gång en sd:are använder ordet demokrati... har ni sympatisörer någon gång gått igenom Sverigedemokraternas partiprogram eller motioner? I sådana fall skulle jag gärna vilja veta hur det j*vla* partiet i någons sinnesvärld kan uppfattas som "demokratiskt".