torsdag 15 mars 2012

Ta håret tillbaka

...en käftsmäll åt nätmobbarna

Livets ursprung av Gustave Courbet

Konstverket Livets ursprung målades av den världsberömde franske konstnären Gustave Courbet. Om honom och hans realistiska konst kan du läsa mera här. Denna bloggpost kan också ses som ett inlägg i debatten om rätten till den egna kroppen och rätten till frihet från kränkningar på nätet eller var som helst.3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för det inlägget. Härligt!
Linda

Joel sa...

Jag har inget emot folks behåring, det är upp till var och en hur dom vill se ut. Men jag finner det en smula ironiskt faktiskt, då jag sett i media hur vissa kvinnliga representanter för feminism har opponerat sig sista tiden, för just påhoppet gällande håriga armhålor. Sist ikväll såg jag på TV4:s lokala nyheter, hur en grupp hade samlats på Möllevångstorget, och av dom som intervjuades hade samtliga plockat sina ögonbryn. Är det selektiv behåring som gäller, eller vad gäller?

Ronny Åkerberg sa...

...till Joel:
Selektiv behåring eller inte. Det är upp till var och en. Även kvinnor som plockar sina ögonbryn är i sin fulla rätt att behålla håret i armhålan. Jag kan inte se något som helst "ironiskt" i det.