måndag 5 mars 2012

Tacka nej till kapitalism

...ett system som överlevt sig självt

Världens rika fortsätter att samla på sig ofattbara rikedomar och en allt större del av jordens resurser. Carlos Slim, multimiljardären från Mexiko, har samlat på sig närmare 70 miljarder amerikanska dollars. Ingvar Kamprad är den femte rikaste i världen med 267 miljarder svenska kr samtidigt som Ikea i Frankrike anklagas för att olagligen övervaka sina anställda.

Maktelitens inkomster ökar igen. En vd:s årslön är lika stor som som en industriarbetares livstidslön.


Det är dags att syna de rika. De är de och deras ekonomiska system som framkallat krisen, men de kräver att andra ska ta smällarna. Är sänkta löner en lösning på krisen? Vår regering vill krossa facken. Människor dör för sjukdomar som det finns bot för.


Bloggat: Svensson,

3 kommentarer:

Wunder sa...

Nähä! Det funkar visst. Helt OK t.o.m. När det gäller rikedomar tycker jag du skall besöka gapminder. De fattiga har aldrig varit rikare än nu. AIDS har dock sabbat en hel del för fattiga. Och detsamma gör nu ölkapitalet som får fattiga länder att anamma våran orimliga alkoholkonsumtion.

Anonym sa...

Man kan inte bara säga nej. Kapitalismen fungerar bättre än ingenting och ingenting är just det alternativ du erbjuder för du skriver ingenting om ditt alternativ.

Kapitalismen fungerar riktigt bra för många jämfört med de realsocialistiska experiment som genomförts. Vill man inte bli jämförd med Kuba, Östtyskland osv måste man förklara vad man lärt sig av historien.

Ronny Åkerberg sa...

Klyftorna har aldrig varit större än nu. De fattigas har aldrig varit fler.
Kapitalismen fungerar inte. Den skapar en värld där vi mår dåligt. Den hotar oss med klimatkaos och undergång.
Alternativet är en global och demokratisk ekosocialism.