torsdag 15 mars 2012

Vänsterkavalkad

...vad skriver de i tidningen idag?

Vad har vi i vänsterpressen på nätet idag? Syndikalistiska tidningen Arbetaren skriver om Jan Björklunds (fp) krav på sänkta löner för alla under 24 år. I artikeln intervjuas en ung undersköterska och vi får också ta del av synpunkter från vice ordförande i Kommunal.

I socialdemokratiska EfterArbetet/ETC läser jag Johan Ehrenbergs krönika om kärnkraften, Vad är deras problem? Läsvärd krönika och jag tycker han har helt rätt när han hävdar att kärnkraftsförespråkarnas hela argumentation bygger på att man bortser från kärnkraftens långsiktiga kostnader.

Vänsterpartistiska Flamman skriver om Saudi som ny militärmakt. "Man har alltid använt sina pengar för att skaffa sig politiskt inflytande. Nu verkar det som om man också har militära ambitioner och det känns skrämmande".

Socialistiska Partiets Internationalen har en artikel om hur det blir allt fler barn i städernas slum. Det slår Unicef i Sverige (FN:s barnfond) fast i sin årliga rapport om läget för barnen i världen. Unicef skriver att mer än en miljard barn idag bor i städer. Inom några år kommer för första gången i historien en majoritet av alla barn att vara stadsbor.

Jag hinner också slå ett öga i den socialistiska danska nättidningen Socialistisk Information. Den ges ut av Socialistisk Arbejderparti som ingår i Enhedslisten. I tidningen pågår bland annat en debatt om strategi för Enhedslisten. Här finns en kritik mot det som en debattör ser som början på en reformistisk strategi och ett svar till honom. Intressant. Det kanske jag återkommer till när jag studerat inläggen lite närmare.
Inga kommentarer: