fredag 6 april 2012

Alliansens nedgång

...men Löfvén bäddar för besvikelse

Hade det varit riksdagsval i dag hade Socialdemokraterna fått flest röster. S går om M i ny mätning. Det är mycket positivt att vanliga löntagare nu går från det stora borgerliga partiet till det borgerliga arbetarpartiet, det vill säga socialdemokraterna.

Det innebär att Alliansprojektet börjat tappa i lyskraft och att Moderaterna som "Det Nya Arbetarpartiet" har påbörjat sin nedåtgående bana. Äntligen kan människor få upp ögonen för att alliansen står för massarbetslöshet, otrygghet, ökade klyftor och försämrad välfärd.

Den uppmärksamme kanske såg att jag skrev "borgerliga arbetarpartiet" om socialdemokraterna. Tyvärr är ju (s) inte vad det en gång i tiden var. Inte nog med att man tidigt gav upp tanken på en grundläggande förändring av maktförhållandena i samhället, dvs övergång till socialism. Man har inte ens förmått att försvara de välfärdsreformer man en gång genomförde.

I dag står den nye s-ledaren Stefan Löfvén och säger att han vill i stort sett fortsätta den borgerliga Alliansens politik. Vapenexporten ska fortsätta till diktaturerna. De privata vinsterna inom vård och skola ska fortsätta. Avregleringar ska inte återregleras. Kärnkraften ska behållas. Osv.

Jag hoppas innerligt att Alliansen förlorar nästa val. Men Stefan Löfvéns politiska linje bäddar för stor besvikelse om socialdemokraterna bildar ny regering. Det är som jag brukar säga: Upproret måste komma från gräsrötterna.
Inga kommentarer: