torsdag 19 april 2012

Breivik är inte ensam

...rasisterna och orättvisorna ligger bakom

Fjärde rättegångsdagen mot Breivik. Det är ingen ände på alla vidrigheter som han planerade. Hans fantasier kan bli verklighet. Breivik är naturligtvis inte någon ensam galning. Andra högerextremister försöker nu hålla distans eftersom Breiviks dåd är svårt för dem att försvara. Men det börjar bli gott om "ensamma galningar".

Bara i vårt land har vi redan Lasermannen och Serieskytten. Båda var synnerligen aktiva. Men förutom galningarna pågår hela tiden ett "lågintensivt våld" både i vårt land och över hela Europa. Rasister som ägnar sig åt mord och hatbrott och attackerar fackföreningsaktivister, homosexuella, invandrare och vänsterfolk.

Handlingar som understöds av fördomsfull propaganda. Rasismen predikas öppet av högerextrema och högerpopulistiska partier. Men stora delar av etablissemanget medverkar också till att sprida islamofobiska och rasistiska föreställningar. Muslimer jagas för uppdiktade terrorbrott. Ute i Europa ökar förföljelserna av romerna.

En viktig anledning till att syndabockstänkandet kunnat göra renässans är de växande klyftorna i samhället. Som vi får nya exempel på varje dag. I går kunde vi läsa att en majoritet litar inte på samhället om de blir arbetslösa eller sjuka.

I dag kan vi läsa att övertiden ökar dramatiskt. Förra årets övertid motsvarar i antal timmar över 115.000 heltidsjobb. Till det kommer obetald övertid motsvarande ungefär 25.000 jobb. Så osolidariskt har samhället blivit att man hellre låter 140 000 personer gå utan jobb än avstår från att pressa människor till övertid.

Lägg till detta att stora delar av den offentliga sektorn går på knäna och skriker efter fler anställda för att kunna täcka behoven. Pengarna finns, aldrig har vårt land varit rikare, aldrig har de rikaste varit rikare. Men den politik som förs av såväl borgare som socialdemokrater föredrar hög arbetslöshet. Då gödslar man också marken för Sverigedemokraterna och nya breivikar.1 kommentar:

Anonym sa...

Att rasismen får grogrund är ett tecken i tiden när klassamhället allt mer tar aggressiv form.
Det är en utveckling som pågått under allt för lång tid.
När man upplever att samhället sviker och att även arbetarrörelsen(Röda partierna/Fackföreningarna) sviker genom att de tappat sitt ideologiska kompass så söker man sig åt annat håll i desperation.

Det finns de som livnär sig på den här utvecklingen, Sverigedemokraterna och andra mörka krafter spelar medvetet på fullt berättigade känslor av framtids oro och maktlöshet inför den (Nyliberala-råkapitalistiska) samhällsutvecklingen.
Känslor som de försöker vända till främlingsfientlighet och förakt för den politiska demokratin.
SD SOM EXEMPEL säger sig vara motståndare till den förda Nyliberala politiken, men i själva verket så har de röstat 9 ggr av 10med Moderaterna(Alliansen) som kapitalets lydhundar genom att skapa motsättningar i samhället och ställa människor mot varandra. Vårt svar är kampen för ett solidarisk, rättvist och jämlikt samhälle där vi håller ihop mot klassamhället, oavsett hudfärg, religion eller annat!
Vårt främsta mål är o förblir att få ner arbetslösheten KRAFTIGT till bra löner som folk kan försörja sig på och inte som Alliansen vurmar för lägre löner o sämre villkor på arbetsmarknaden.
Klyftorna måste minska mellan rika o de som står i utanförskap, arbetslösa, sjuka o pensionärer måste få få tillbaks förtroendet för samhället igen ingen skall behöva lämnas utanför som det är idag, bättre villkor bättre arbetsmiljö på arbetsmarknaden, satsning på Gröna jobb måste komma på bred front, bättre o billigare kollektiv trafik o stora satsningar på järnväg. alltså herre Gud vi har så mycket arbete att utföra men ingenting händer nu när Alliansen för de Rika styr o ställer i Sverige o övriga Europa.