fredag 6 april 2012

Den hatiska extremhögern

...förvärrar problemen i samhället

Extremhögern och rasismen har fått breda ut sig allt för mycket i vårt land. Det är oroväckande när personer på yttersta högerkanten kan få för sig att gå ut på gator och torg och utan att skämmas tala om "invandrarvåld"! Så som skedde i Kortedala i Göteborg idag.

Hur kan man utnyttja en tragisk händelse för att främja sina egna smutsiga politiska åsikter? Nationaldemokraterna är inte ett enda dugg seriöst intresserade av att göra gator och torg trygga eller att bekämpa orsaker till ungdomskriminalitet och våld.

De är enbart ute efter att öka det besinningslösa hatet och fördomarna. Precis som Sverigedemokraterna är de en del av problemet. Hat och fördomar bidrar till utanförskap och klyftor mellan människor, trasar sönder den sociala sammanhållningen och bidrar på så sätt till att förvärra problem och även brottslighet.

Det är bra att både ungdomar och vuxna ger sig ut och protesterar mot rasisterna. Det är viktigt att alla tänkande och kännande människor markerar och försöker kväva sådant här i dess linda. När många aktiverar sig och går ut på gatorna kan det förhoppningsvis också ge en tankeställare till de som aningslöst gett sin röst åt Sverigedemokraterna i valen. Det är inte ok att stödja rasister.

Rapportering från Kortedala: GP GP2 SvD DN AB Svt HD

Bloggat: Svensson, Svensson2,


15 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt vänsterfalangen ska ju inte folket få bilda sig sin egen uppfattning utan det är vänstermantrat som äro sanningen.

Ju mer vänsterfalangen måste störa och förstöra för meningsmotståndare ju mer är jag övertygad att det finns sanningar, om obekväma, i deras resonemang.

Förstår inte varför en motdemostration var nödvändig överhuvudtaget; eller är vänsterfalanger FÖR våld? Är det verkligen värt att lägga sådan energi på ett 30-tal ND-muppar?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Historien visar många fall då människor i sin aningslöshet, okunnighet eller brist på kunskaper och engagemang lät extremhögern växa sig stark. Och fick bittert ångra detta i efterhand.
Det är väl använd tid att gå ut och demonstrera mot intoleransen medan möjligheterna ännu finns.

heniv sa...

Intressant synvinkel,
en antidemokratisk motaktion, förtryck emot de förtryckande. Ironiskt, mycket ironiskt.


Vem behöver en diktatur när de politisk korrekta massorna censurerar vad som får sägas/tänkas ändå.

Funderar allvarligt på att kanske rösta SD nästa gång, inte för att de är ett bra parti, utan för att tvinga bort den munkavle som ligger på denna typ av åsikter.

Ronny Åkerberg sa...

...till heniv:
Verklig demokrati - det är när de många vanliga människorna går ut på gatorna för att ge uttryck för sina humana åsikter.
Ge gapiga och hatiska rasisterna använder vår frihet för att trycka ner andra.
Att demonstrera mot rasister är att värna friheten. Det verkligt farliga är inte den lilla klicken inbitna högerextremister utan den breda massans tystnad.
Det är den tystnaden som vi nu håller på att bryta. När de många går ut på gatorna - det är då vi försvarar vår frihet.

heniv sa...

"Att demonstrera mot rasister är att värna friheten."
Vems frihet?

Anonym sa...

Extremhögern vs extremvänstern...vad ska hända i framtiden...sammandrabbningarna lär ju bara eskalera...

Anonym sa...

Till heniv:
Att du ska behöva ställa en sådan självklar fråga? Har du inte ens det klart för dig?
Allas vår frihet så klart! Ett samhälle där rasismen får bre ut sig förlorar vi alla på.
Cal P

Anonym sa...

Men seriöst, Ronny, du kan väl knappast tala om "verklig demokrati" när vänsterfalangen förstör meningsmotståndares demokratiska, grundlagsskyddade rätt till att uttrycka sin åsikt?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
"...sammandrabbningarna lär ju bara eskalera..."
Ja, eller så går så många ut på gatorna i protest varje gång rasisterna försöker med dessa testballonger att de tvingas ge upp.
Det är ju helt uppenbart redan nu att vare sig ND eller SD klarar av att mobilisera till sådana sammankomster.
Deras väljare skäms för att gå ut deras torgmöten. Okunniga och fördomsfulla politiska analfabeter handlar det om i många fall. Bara en bred motmobilisering kan tvinga en del av dessa att börja använda sitt huvud och inte rösta mot sina egna intressen.

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Jo, jag talar om verklig demokrati. Ingen förbjuder rassarna att hålla möten. Men motdemonstranterna har också grundlagsskyddade rättigheter.
Dessutom är det en bjudande plikt för alla demokrater att protestera när några använder demokratin för att inskränka den. Extremhöger och rasism är i högsta grad ett hot mot våra demokratiska rättigheter. Och dessa politiska rörelser ska stoppas nu. Medan tid är. Innan de hunnit förgifta samhällsklimatet. Och det kan inte ske bara genom att passivt sitta i soffan och ogilla. Vi måste ut på gator och torg och aktivt visa vad vi tycker om rasismen.
Bara en massmobilisering på gator, torg och arbetsplatser för våra gemensamma intressen kan driva SD och övrig extremhöger på flykten.

Anonym sa...

det är knappast partier på den yttersta högerkanten som hotar vår frihet o demokrati o skapar splittring o osämja o klassklyftor i samhället. partier på yttersta högerkanten styr inte ens Sverige utan det gör en allians av blåa partier som enbart göder de redan rika o skiter fullständigt i arbetslösa, sjuka, pensionärer. om det är någon som bedrivit en politik som skapat dessa Nazister o Rasister så är det utan tvekan en allians som förstört mycket av vår välfärd o sjukvård och får de fortsätta styra Sverige ytterligare några val då kommer Sverige likna USA med extremt rika människor o extremt fattiga människor o detta i sin tur skapar förbannade hatiska frustrerade människor som lägger skulden på minoriteter.
om det är någon Rödingarna borde demonstrera mot på gator o torg så är det när M, FP, kd, C håller möten eftersom det är de som är ansvariga för nedmonteringen av vår demokrati o frihet.
så länge de Röda inte förstår detta så kommer de Röda inte vinna tillbaks samhället.
Rasisterna kan knappast påverka samhället så som M FP C KD gör.
de verkligt farliga partierna är faktiskt dessa M FP C KD eftersom det är deras inhumana politik som bäddar för oroliga tider.

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Borgarregeringen (och före den socialdemokraterna) skapar utan tvekan en grogrund för rasism genom att öka klassklyftorna, öka arbetslösheten och förstöra välfärden.
Så är det och det gör vill vi socialister göra allt vi kan för att skapa ett uppror mot. Från gräsrötterna - för det är först när folk i bredare mening kommer i rörelse som det kan skapas en motpol i samhället.
Men när det är sagt så ska vi inte underskatta rasisterna i SD. Det är ett parti som splittrar arbetarklassen efter etniska linjer. Där ligger den stora faran. Rasisterna avleder missnöjet från överklassen och dess regering och lägger istället skulden på våra invandrade klassbröder och systrar.

heniv sa...

Cal P, du förstod inte frågan.

Hur kan du förbättra allas frihet genom att förtrycka en grupps möjlighet att uttrycka sina åsikter?

Anonym sa...

heniv, det är du som inte förstår. Vi hindrar ingen grupp från att uttrycka sina åsikter. Vi hindrar rasister från att skapa förtryck av andra.
Cal P

Anonym sa...

Undrar hur de högerextrema egentligen tänker? Kanske var taktiken att de skulle kunna dra poäng på "den odemokratiska vänstern"? En variant på martyrrollen för att få sympati. Då bet de sig själva i svansen. Resultatet har nu blivit, på flera håll i landet, att vanligt folk går ut och ansluter sig till protesterna mot rasisterna.
Lisa