söndag 8 april 2012

Fritt fram för terrornoja

...demokratins dödgrävare

Hemlig domstol för terroråtalade och utan möjlighet för de dömda att överklaga. Det låter som direkt hämtat från någon av de värsta diktaturerna. Men nej, det handlar om - Danmark! Danska Jyllands-Posten skriver om detta.

Det här får allvarlig kritik från jurister. Domstolsordföranden Pernille Skipper säger att de hemliga domarna är ett tecken på att Danmark håller på att få ett parallellt rättssystem.

Det hela uppdagas inför den stundande rättegången mot de fyra svenskar som misstänks för att ha förberett en terrorattack på Jyllands-Posten. Jag minns att jag skrev ett inlägg när de greps och menade att det kanske handlade om något helt annat.

Vi har sett tidigare vilka fantasifoster som har tillverkats i spåren på islamofobi och terrornoja. Flera "terrorhistorier" i Göteborg på senare tid som sen visade sig totalt sakna substans. Och tänk på alla historierna om Mehdi Ghezali som diktades ihop.

Med de nya hemliga domstolarna i Danmark kan sådana påhitt få löpa hela linan ut. Utan möjlighet till prövning. Ruskigt!


Bloggat: Svensson,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det som inte går att överklaga är besluten och lagligheten i besluten om telefonavlysning, själva rättegången där nämnda telefonavlyssning är en del av bevisningen är inte hemlig och det domslutet går att överklaga.

Ronny Åkerberg sa...

Ja, men det är illa nog. Hur ska man nu kunna kontrollera om avlyssningarna var lagliga? Handlar det om riktiga domstolsbeslut eller är det bara nåt som hemliga polisen har hittat på? Vilket gungfly man nu befinner sig på!

Jonas sa...

Ja hela debaklet med Gbg-incidenterna visar på hur fel det blir med denna hysteri av information som samlas in. Stasistaten Sverige är åt helvete rent ut sagt.