onsdag 25 april 2012

Inte många jobb med s-förslag

...krävs offensiv för social omfördelning

Det är bra att socialdemokraterna lägger fram ett förslag om ungdomskontrakt för arbetslösa under 25 år som inte gått ut gymnasiet. Utbildning är bra för ungdomar och gör också att de kan konkurrera om jobb på lite bättre villkor.

Jag kan också tänka mig att arbetsköparna är nöjda med förslaget. De har självklart behov av ny utbildad arbetskraft som de kan välja och vraka bland. Med fler utbildade ökar dessutom antalet sökande som konkurrerar om de befintliga jobben.

Däremot blir det inte särskilt många fler jobb med det här förslaget. Stefan Löfvéns politik ligger tämligen nära den borgerliga alliansens och innebär ingen brytning med den länge förda nyliberalt inspirerade politiken.

Så lär det inte bli någon offensiv för att återställa välfärden, för att avprivatisera och återreglera i folkflertalets intresse. En sådan offensiv för att täcka behoven inom vård, omsorg och skola och föra över resurser från de rika till offentlig välfärd hade annars kunnat skapa hundratusentals nya jobb och stimulera hela samhällsekonomin.

GP Svt Svt2 Intressant Bloggar om socialdemokraterna, politik,

Skånskan: Löneupproret kom till Skåne

Bloggat: Svensson, Kildén & Åsman,

1 kommentar:

Anonym sa...

Dessutom får företagen, med det här förslaget, massor med gratis arbetskraft i form av "praktikanter".
Vigge