måndag 2 april 2012

Judar som är rasister

...men Reepalu är ingen anti-semit


Illmar Reepalu är naturligtvis ingen anti-semit. Inte rasist över huvud taget. Även om han ibland kommer med förslag som ger rasister vatten på deras kvarn. Ett sådant förslag var hans förslag om temporära medborgarskap, ett förslag som kopplar kriminalitet till invandrare istället för att rikta uppmärksamheten mot de usla sociala förhållandena i Malmö. Ett förslag som stöds av rasisterna i SD.

Reepalus uttalanden om judar i Malmö är klandervärda och dåliga. Judar som grupp kan inte skuldbeläggas för staten Israels förtryck och omänsklighet. Många judar är dessutom motståndare till både sionism och Israels agerande gentemot palestinierna.

Däremot finns det en hel del judar, även i Sverige, som är sionister och därmed rasister. De förespråkar en rent judisk stat och stöder apartheidstaten Israel som sysslar med etnisk rensning, ockupation och brott mot mänskliga rättigheter. Det är mycket klandervärt.


Bloggat: Svensson,

1 kommentar:

Anonym sa...

det finns rasister inom alla folkslag ingen är imun mot hat o fördomar.
faschismens o nazismens framfart lägger jag skulden på Europas Röda partier som har de senaste 30åren förlorat sin ideologiska kompass, man känner inte längre igen Röda partier o vad de stod för då o vad de står för idag.
kampen mot rasism faschism nazism går inte genom att anklaga människor o hänga ut människor som dagens Rödingar gör. kampen mot fördomar o rasism går genom att driva en politik som gynnar alla grupper där rättvisa o medmänsklighet råder o en jobb-politik som heter duga o inte som idag där även de Röda partierna i Europa börjat anamma Högerns politik.
när folk har jobb att gå till när sjuka får sin sjukersättning o arbetslösa får sina bidrag istället för att hamna utanför samhället det är då man vinner väldigt mycket o tar tillbaks samhället.
idag med dagens partier så ska allting säljas ut allt ska privatiseras o avregleras och med en sådan livsfarlig politik så skadar man samhället på längre sikt men dagens politiker tänker oerhört kortsiktigt o skiter fullständigt i att stora svaga grupper människor halkar efter o det är detta som i sin tur skapar hat mot politiker mot invandrare mot allt.
det behövs en revolution medborgarna måste ta tillbaks sina rättigheter innan allt kollapsar i händerna på galningar.
de Röda partierna är inte ett dugg bättre än de Blåa, dagens partier är av samma skrot o korn alla har de sålt sig till mammon o låter den råa kapitalismen krossa många människors drömmar.
de som styr idag är Banker o multinationella bolag som tillåts av våra makthavare att förstöra våra samhällen från grunden.
en sak har jag iaf upptäckt o det är att ju svagare arbetarklass(svagare fackföreningar, svagare Röda partier gör faktiskt att såna som Allianspartierna och faschister o nazister får mer makt med tiden.
här har tex S och V ett stort ansvar att tackla och om de inte stoppas denna nyliberalism så kommer det bara att bli värre o värre o till slut kommer det att vara försent att stoppa Faschister o Nazister.
Allianspartierna måste också vakna upp o inse att deras inhumana politik leder käpp rätt åt helvete o även de har ett oerhört stort ansvar att driva en mer human politik men jag tror inte att de kommer att vakna o inse sin idioti.