söndag 15 april 2012

Kriget som inte finns

...ta hem de svenska trupperna

Idag bröts den vanliga mediatystnaden kring kriget i Afghanistan. Ett amerikanskt anfalls- och kolonialkrig som Sverige deltar i sen tio år tillbaka. Efter 200 år av fred och neutralitet är vårt land nu inblandat i ett smutsigt krig på en stormakts sida mot ett litet fattigt folk.

Det är inte underligt att de styrande i Sverige vill att det ska talas tyst om de övergrepp som vi medverkar i. Idag kan vi läsa att minst ett dussintal explosioner har skakat Kabul i vad som verkar vara en serie koordinerade attacker.

Jag läser också att svensk ambassadpersonal i Afghanistan är oskadda och har låst in sig i huvudbyggnaden i väntan på att säkerhetsläget i Kabul ska stabiliseras efter dagens attacker. Attackerna pågår hela tiden.

Så ser det alltså ut efter tio års krig. Den fred och det välstånd som USA-koalitionen sade sig skapa har istället gett förödelse och fattigdom. Kvinnorna är lika förtryckta som någonsin. Bombningar och övergrepp mot civilbefolkningen fortgår.

De svenska och amerikanska trupperna skyddar en valfuskande och korrupt regim i Kabul. Tack vare invasionen och ockupationen har talibanerna getts en möjlighet att komma tillbaka. Det är hög tid att avsluta kriget. Sverige måste ta hem trupperna omedelbart och USA lämna landet i fred.Inga kommentarer: