tisdag 17 april 2012

Sätt stopp för nya breivikar

... med ett humanistiskt och jämlikt välfärdssamhälle

Självklart hyllade terroristen och massmördaren Breivik sina svenska idoler lasermannen John Ausonius och serieskytten Peter Mangs liksom han försvarade Sverigedemokraterna. Högerterrorn är inget nytt.

Många svenskar har fått sätta livet till de senaste tjugofem åren när högerextremister slagit till mot fackföreningsaktivister, homosexuella och invandrare. Men Breivik överträffade dem alla med sitt massmord på 77 människor.

Det var ingen tillfällighet att Breivik i sitt tal lyfte fram Sverigedemokraterna. Sd har gått i spetsen för att sprida den sjuka islamofobiska ideologin, sått hat mot muslimer och utpekat dem som syndabockar för samhällets orättvisor. Islamofobin fungerar som vår tids judehat och Sd är dess ivrige predikant.

De som skapat grogrund för rasistiska idéer och fördomar är den politiska och ekonomiska eliten i de kapitalistiska länderna. Så också i Sverige. Såväl borgerliga som socialdemokratiska regeringar har under årtionden fört en nyliberal politik som ökat klyftorna i samhället, tvingat ut massor i arbetslöshet och misär samt förstört mycket av välfärden.

Lärdomarna av Breiviks massmord måste vara att bekämpa såväl den sjuka islamofobin som klassklyftorna och orättvisorna i samhället. Vad vi behöver är ett humanistiskt och jämlikt välfärdssamhälle. Vad jag skriver om stavas demokratisk socialism.
Bloggat: Svensson,

1 kommentar:

JM sa...

Björn Söder gick ju ut i media när Mangs härjade och uttryckte sin uppskattning för Lasermannen, och var ju upprörd över att "gammelmedia" inte lät honom jobba i fred.

Är det någon som börjat mejlbomba Söder än, för att påminna honom om vad det är för folk som han fjäskar för?