tisdag 3 april 2012

Vargen ska segra

...varghatarna kommer att få vika ner sig

De varghatande och kriminella tjuvskyttarna kommer att få vika ner sig (hoppas de får skaka galler). Motsträviga bönder och jägare kommer att få anpassa sig till ett Sverige med betydligt fler vargar.

Det finns plats för många fler vargar i vårt land. Och det behövs om vi ska få en livskraftig vargstam. Det kan vi klara utan större uppoffringar. Vargar äter inte människor - så det finns inget att vara rädd för. Hundar är en större fara. För att inte tala om bilar.

Den svenska regeringen har fått kritik från EU för sin rovdjurspolitik. Idag kom ett nytt bakslag för regeringen, utredaren la fram sitt resultat: Det ska finnas fler vargar. Han har också ett bra förslag, nämligen att Naturvårdsverkets roll stärks. Tyvärr öppnar han för licensjakt, vargutredningens dolda direktiv.

Regeringens vargfrossa fortsätter. Jägarförbundet är missnöjda. LRF vill inte ha vargar. Men Världsnaturfonden gläds åt förslagen. Naturskyddsföreningen menar att det behövs 700 vargar i Sverige.

Utredningens förslag är inte tillräckliga, men ändå ett tecken på att regeringens politik är ohållbar. Varghatarna och deras politiska lakejer kommer att fortsätta streta emot och göra allt för att sabotera. Men på sikt är de körda.


Inga kommentarer: