fredag 6 juli 2012

Partiet vid vägs ände

...Centern sjunker som en sten
Botten har gått ur den centerpartistiska badtunnan

Centern under riksdagsspärren, läser vi idag. Det är långt från resultatet i 1973 års riksdagsval då Centern tog hem 25 procent av rösterna och var största borgerliga parti. Så har partiet också förlorat alla drag av stridbart miljöparti och folkrörelse för vanligt folks skydd mot härjande statliga byråkrater och hänsynslösa storföretag.

Borta är motståndet mot kärnkraften. Borta är protesterna mot centralisering och storskalighet. Inget centerpartistiska statsråd lämnar demonstrativt sin post som Olof Johansson gjorde när regeringen Bildt tog beslutet om Öresundsbron för att fullfölja storkapitalets Missing Link, supermotorvägen från Oslo till Hamburg.

Istället fick man Maud Olofsson som markerade den nya liberala inriktningen genom att bada badtunna med övriga borgerliga partiledare för Allians för Sverige. Men otack är världens lön. Centerpartiet sålde sin själ för borgerligheten och de övriga svarade med att äta partiet in på bara benen. Snart är det ingen som behöver Centerpartiet.

Och det kan inte Annie Lööf ändra på. Centern har hamnat vid vägs ände. Ryktet om Maud Olofssons badtunna lär vara överdrivet. Något gemensamt bad blev det inte. Men en sak är säker - Centerpartiet sjunker som en sten.


Bloggat: Kildén & Åsman,

Senaste inlägg om Almedalen på Röda Malmö: Inte lätt vara folkpartist

Inga kommentarer: