torsdag 2 augusti 2012

Alliansen gör fler fattiga

...dödläget måste brytas

Tydlig ökning av socialbidragen, skriver DN.se idag. Under årets första sex månader ökade utbetalningen av socialbidrag med närmare tio procent i Sverige. Ökningen är tydlig över i stort sett hela landet.

Det är uppenbart att den så kallade "arbetslinjen" innebär att fler blir arbetslösa och fattiga. Senast jag såg en siffra var arbetslösheten uppe i nära 9 procent, betydligt mer än det som Alliansen själv betecknade som "massarbetslöshet" när den tillträdde för sex år sen.

Fler av de som blir arbetslösa hamnar också i en taskig sits eftersom villkoren för de arbetslösa har försämrats kraftigt. För många återstår inget annat än att bocka och buga för socialtjänsten.

Den statliga myndighet som skulle vara kreativ, skapa tillväxt och öppna upp för nya entreprenörer super istället upp skattepengarna. De ansvariga hade ingen aaaning. Allt medan de privata vårdjättarna styr inrikespolitiken.

Ett sjukt system vi fått. Tyvärr var det sossarna som öppnade upp för den här högerutvecklingen. Stefan Lövfén har heller inget alternativ till den krispolitik som bedrivs av både borgare och socialdemokrater i hela Europa. Nu måste dödläget brytas.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Att öppna dörrarna för analfabeter med släkt ökar på statistiken.
Reinfelt hävdade att arbetslinjen bland etniska svenskar minskar, så då kan man räkna ut bakvägen vem som står för ökningen av soc.bidrag

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Nej, din kommentar är grundlös. Du skriver utan att ha någon som helst fakta.
Ökningen av socialbidragen sker över hela landet. Orsaken är den ökande arbetslösheten och urholkningen av a-försäkringen.

Anonym sa...

"Alliansen gör flera fattiga" Nej.
Socialismen gör alla fattiga!

För att inta tala om dessa politiker inom rörelsen.

Tillväxtverkets chef rekryterades från det socialistiska Norrbotten, där hon verkat som kommunalråd i Haparanda. Redan där visade hon prov på sina talanger när det gäller att använda mycket skattepengar till representation!

Varför skall misslyckade politiker så ofta sparkas snett uppåt till diverse generaldirektörsposter eller bli landshövdingar utan andra meriter än partiboken?

Lugner är förv(s)so ett praktexempel på hur det går när kompetensen för arbetet saknas!

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Politikerna vill leva med samma privilegier som kapitalisterna. Där har du anledningen.
Det är hundra år sen socialdemokraterna lämnade socialismen i praktiken. Nu har de dessutom strukit begreppet ur sitt partiprogram.
Kapitalism är vad det handlar om. Orättvisor. Dessutom funkar inte systemet. Aldrig hör vi annat än kris och åter kris.

knapsu sa...

Till anonym nr 2: sprid inte lögner! Christina Lugnet arbetade som kommunchef (dvs en anställd tjänsteman)i Haparanda när hon rekryterades av Maud Olofsson att leda det nya Tillväxtverket. Tidigare har hon varit medlem i Centerpartiet så det där socialistsnacket kan du lägga ner. Om Lugnet har någon politisk tillhörighet ännu så är hon alltså partikamrat med Näringsminister Lööf.