fredag 17 augusti 2012

Behövs revolution i Ryssland

...för att störta tsar Putin

Farliga huliganer som ger makten kalla kårar

Domen mot Pussy Riot är rena hånet mot demokratin och naturligtvis skjuter sig Putin själv i foten. Att denna dom överhuvud är möjlig säger mycket om tillståndet i Ryssland. Överheten kontrollerar media och journalister förföljs och till och med dödas. Men Pussy Riot ångrar ingenting.

En allians av statsbyråkrater, kapitalister som blivit rika på att plundra statsegendom och nu även den reaktionära kyrkans ledning försöker föra folket bakom ljuset och de som inte låter sig förtryckas straffas med repressiva åtgärder.

Det är en rysk överklass som för vidare det dåliga arvet från såväl tsarismen som stalinismen. Den folkliga revolutionen 1917, i form av arbetarråd, bonderåd och soldatråd, försökte ändra de diktatoriska förhållandena.

Det blev en kort period av frihet som sen kvästes av 14 kapitalistiska staters intervention och av Josef Stalins diktatur. Det är dags för en ny revolution i de nygamla tsarernas Ryssland.

Gästbloggare: Flitiga Lisa

DN DN2 DN3 DN4 DN5 DN6 SvD SvD2 SvD3 SvD4 AB AB2 AB3 GP GP2 GP3 GP4 HD SkD SR Intressant Bloggar om pussy riot, ryssland, samhälle, politik,

Inga kommentarer: