söndag 19 augusti 2012

Claes Borgström hycklar

...åk till London och förhör

Advokat Claes Borgström, ökänd från Quick-fallet, har hela tiden högljutt gjort sig till förkämpe för de två kvinnor som övertalats att polisanmäla Julian Assange. In absurdum. För nu blir Borgström till ett direkt hinder för att fallet ska kunna gå vidare.

– Assange är en egoistisk ynkrygg som struntar i kvinnorna. Hans tal om att han är rädd för att överlämnas till USA är bara ett försök att flytta fokus. Den faktiska risken finns inte, säger Claes Borgström till DN.

Det må vara hur som helst med den saken. Själv tror jag också att Assange överdriver faran att bli utlämnad till USA. Men nu sitter han där han sitter. På Ecuadors ambassad. Och Borgström motsätter sig att polisen åker dit och håller förhör med honom.

Vem är det nu som struntar i kvinnorna? För Borgström är det tydligen viktigare att han av prestigeskäl får hålla fast vid sin rigida linje gentemot Assange. Det är inte kvinnornas sak som kommer i första hand utan Borgströms eget behov av att spela hjälte och komma i focus. Och hans argumentation är tunn.

– Assange ska behandlas som alla andra brottsmisttänkta och inte gå i någon gräddfil. I sådana här förhör behöver polisen jämföra vad Assange säger med kvinnornas berättelser och genomföra flera förhör. De skulle behöva åka fram och tillbaka mellan Sverige och Storbritannien. Så kan det ju inte gå till, säger Borgström.

Varför inte? Om man nu vill komma någon vart med frågan. Förhör med både misstänkta och vittnen utomlands sker hela tiden i olika fall. Det är inget unikt. Varför inte i detta fallet när det är mer befogat än någonsin? Resandet fram och tillbaka kan säkert reduceras med videolänk eller genom att en utredare stannar i London. Finns det vilja så går det nog att lösa. Borgström verkar helt fastlåst.


Bloggat: Svensson, Svensson2,

5 kommentarer:

Ian Archibald sa...

Claes Borgström har visat sig med Quick-fallet vara en jurist som har gjort karriär på en historisk fars.Han måste hålla sig väl med feminister och ta tillfället i akt ock agera för utsatta kvinnor. Hur är detta möjligt?? Jo du måste förstå den akademiska symboliken o det hat vissa feminister i ledande befattningar har på olika universitet . De har en särställning i Sweden..Varför?

Ronny Åkerberg sa...

...till Ian Archibald:
Jag har ingenting emot feminister. Tvärtom. Kvinnor som blir våldtagna eller sextrakasserade brukar inte heller bli väl behandlade av rättsväsendet.
I detta fallet - där Borgström skulle företräda kvinnorna - har hans egen kampanj slagit tillbaka mot kvinnornas intressen av att driva rättssaken vidare.

Anonym sa...

Ärligt, om du vore anklagad för något och skulle upp i domstol, skulle du vilja ha Claes Borgström som försvarare då?

Patrick sa...

Jag hoppas att han tas hit i bojor, förhörs, åklagaren säger "brott går ej att styrka" och släpper honom!
Jag skulel dö av skratt...

Nicklas Eriksson sa...

Ian är full av skit och det märks på hans stinkande prat.