söndag 19 augusti 2012

Diktatorn Assad måste avgå

...ge vapenhjälp till rebellerna

Den nye FN-medlaren i Syrien är lika förbisprungen av utvecklingen som hans föregångare. Oppositionsgruppen Syriens nationella råd (SNC) kräver en ursäkt av nye FN-medlaren Lakhdar Brahimi för att han sagt att "det är för tidigt att säga om president Bashar al-Assad bör avgå".

Fred i Syrien är bara möjlig genom att den nuvarande diktatorn avgår och genom att hela hans regim monteras ned till förmån för ett demokratiskt styrelseskick. Visst är det bra att rebellerna får information om den syriska regimens styrkor, men bättre vore om den fria syriska armén fick vapen så att de kunde försvara sig mot Assads mördande stridsflyg och stridsvagnar som skjuter rakt in i bostadsområden på kvinnor och barn.

Vapen till rebellerna är vad som behövs för att förkorta lidandet för Syriens folk. Fred uppnås genom att nedkämpa diktaturens mördarförband. Det finns ingen återvändo. Folket vill ha bort diktaturen och är berett att utstå mycket för att segra. En seger för al-Assad skulle innebära en slakt utan like.


Inga kommentarer: