onsdag 8 augusti 2012

Klassklyftornas Sverige

...de roffar åt sig och vi ska vara tacksamma

Medan sparkade chefer får full lön har sjuksköterskorna inte ens fått en just lön. Klassamhället skrattar oss rakt upp i ansiktet.

Christina Lugnet misskötte sitt jobb så grovt att regeringen helt tappade förtroendet för henne. Trots det får hon behålla titeln som generaldirektör, fri bostad i Stockholm och en månadslön på 91 000 kronor.

Löneupproret gav inte nyutexaminerade sjuksköterskor den ingångslön på 24.000 kronor som de krävt, framgår av Ekots rundringning till 21 större sjukhus. Upproret startar om.

Överskikten i samhället roffar åt sig och blir rikare. För vanligt folk gäller att kraven på lydnad och tystnad ökar i arbetslivet.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det som inte är socialistiskt i det här? En övergödd grädda av statstjänstemän högbetalda oavsett konjuktur och garanterade lön även efter dom "sparkats". Applicera det där på ett företag och då menar jag inte någon bank som är "to pig to fail", att folk är giriga sociopater som samlas högst upp bland köttgrytorna är inget nytt.

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Socialistiskt är att politiker och höga statstjänstemän ska ha en genomsnittlig arbetarlön.
Detta vi ser nu är bara rent igenom borgerligt. Direkt hämtat från det så kallade näringslivet där direktörer får bonusar och fallskärmar liksom aktieägare feta utdelningar oavsett hur det går för företagen och de anställda.

Socialliberal sa...

Pyttsan! -Det fanns gott om svineri, korruption och undlåtenhet även när trojkan S/V/MP körde dårhuset Sverige. Det som skiljer i det här fallet är att journalisterna som skriver i de mediakällor som det breda folklagret konsumerar generellt sympatiserar politiskt vänsterut och det blir då trögare att uppmärksamma sådant när det är kamrat ordföranden eller liknande som kommits på med handen djupt i statliga syltburkar.
Saken handlar egentligen inte om höger/vänster, den handlar precis om det Anonym 16:52 skriver; svin har en benägenhet att bli höga chefer...och köttgryta smakar gott, oavsett politisk färg.

Som man ropar...

Ronny Åkerberg sa...

...till socialliberal:
Jag har aldrig någonsin påstått att det var bättre under sosseregeringar.
Men det beror på att socialdemokratin för länge sen kastat socialistiska principer överbord och låtit hela sitt överskikt av pampar integreras med det det kapitalistiska samhället.

Anonym sa...

Man konstatera att media är upprör över att det är skattepengar som har betalat notan. De kanske inte har uppmärksammat att hela den offentliga sektorn är finansierat av skattepengar inkl. presstödet. Det kanske var för att minska användandet skattemedel vid representation som man sänkte krogmomsen. Men resultatet blir väl att det blir kö vid korvvagnen på Drottninggatan.

Alexander sa...

Gudrun Schyman har väl skattefuskat? Hon är väl socialist?

Socialliberal sa...

@Ronny Åkerberg:
Nej, jag köper inte det. Sammanhanget handlar inte om politisk åskådning, det handlar om mycket grundläggande mänsklig natur. Om du kikar lite på www.transparency.org och jämför vänsterns nallebjörn Cuba med Sverige eller varför inte ert nya skyltfönster Venezuela med landet brunsås, så kan du se att det är fråga om betydande skilland, även om hela samhällsbygget vilar på fundamenta framtagna av den skäggiga mannen med den röda boken (historiskt ska vi inte ens prata om; behöver jag påminna om hur ex. Östtyskar behövde ge "presenter" till alltifrån poliser till lagerarbetare för att få tag på något så simpelt som en reservdel till sin Trabant). Klickar man runt lite mer så kan vi se dito i länder som ses som mycket liberala. Således; den faktorn vi letar efter är inte politisk åskådning, det är förmodligen, åter igen, precis det Anonym 16:52 påpekar; svin har en benägenhet att bli höga chefer och byråkrater. Motmedel är snarare väl utvecklad tjänstemannakår, rimliga löner för dessa samt ett generellt statligt system som är byggt för verkligheten och inte för ideologiska skuggspel.

Min poäng med mitt inlägg var att påpeka att det visst finns korruption och mismanagement under socialism; det är bara det att jag har en känsla av att i och med journalister har en benägenhet att rösta vänsterut, så tittar det åt andra hållet när liknande sker under politiska omständigheter som passar dem. Sedan blir det andra kvastar som sopar när vinden blåser å lämpligt håll...då passar plötligt galoscherna...

Med risk för att låta tjatig, men; köttgryta smakar gott, oavsett politisk färg.

Ronny Åkerberg sa...

...till socialliberal:
Jag håller inte med om korruption orsakas av "grundläggande mänsklig natur". Den har sitt upphov i klyftor, klasskillnader och bristande demokrati.
Den bekämpas med välfärd och jämlikhet. Liksom borttagande av privilegier för överskikten och demokratisk kontroll underifrån. Enligt min uppfattning är det bara socialismen som står för detta.
Med detta tackar jag för kommentarerna och förklarar diskussionen avslutad. Välkommen tillbaka i anslutning till nya inlägg.

Joel Jonsson sa...

Istället för att skicka de till "elefantkyrkogården" borde man låsa in de asen i en blästringsbur och sedan när de är riktigt skinnflådda låta alla som blivit tvingade till Fas3 pissa på dem.