söndag 26 augusti 2012

Löfvén en kopia av Reinfeldt

...(s) står för högerpolitiken
 
S-ledaren Stefan Löfvén har ett dilemma och det är att han i stort är en politisk kopia av Fredrik Reinfeldt. Det är i grunden samma politiska koncept som driver de båda; en politik som ger hög arbetslöshet, strupgrepp på offentlig välfärd, nedskärningar och privatiseringar samt ökande klassklyftor.
 
Det är samma mönster som vi återfinner över hela Europa - högerpolitiken dominerar och socialdemokraterna har inrättat sig efter den ekonomiskt härskande klassens önskemål.
 
Stefan Löfvén rider fram på det ökande missnöjet med den borgerliga allianspolitiken, men han har inte så mycket att säga eftersom det är svårt för honom att opponera när han själv står för högerpolitik.
 
I senaste Sifo-mätningen sjunker stödet för (s) med 4,5 procentenheter. De 250 000 väljare som lämnat (s) har gått antingen till Vänsterpartiet eller till soffan. Var åttonde väljare uppger att de är osäkra på hur eller om de ska rösta i riksdagsvalet.
 
Jag tycker alltid att det är bra när Vänsterpartiet får ökade sympatier. Problemet är att v-ledaren Jonas Sjöstedt kommer att sjabbla bort framgångarna om det blir rödgrön seger i nästa val. Han är så inriktad på att få sitta i en regering tillsammans med (s) och Miljöpartiet att han kommer kompromissa bort vänsterkraven. Så blir det i slutändan ändå en socialdemokratisk högerpolitik.
 
 
Bloggat: Svensson,

Inga kommentarer: