söndag 26 augusti 2012

Nya massmord i Syrien

...diktaturregimen fortsätter avrätta civila
 
 
En massgrav efter massakern i Daraya
 
När folket kräver frihet kräver diktaturen folkets blod. Assad är en mördare. Regimen är beredd till vilka illdåd som helst bara den kan klamra sig fast vid makten. Allt stöd till det upproriska folkets kamp för demokrati.
 
 
 
 
 
Bloggat:
Kilden & Åsman: Ett Guernica i vår tid
 
 


2 kommentarer:

Anonym sa...

det är hemskt det som händer i Syrien stackars människor som hungrar efter frihet och blir nedmejade av en Diktatur.
världssamfundet reagerade snabbt på Irak, Afghanistan, Libyen men när det kommer till Syrien då är helt plötsligt världssamfundet förlamat.
Assad regimen är en mycket brutal regim som inte skyr några medel för att behålla Assad-klanens makt över Syrien.
världssamfundet måste börja ta Syrien konflikten på stort allvar annars är risken mycket stor att konflikten sprider sig till grannländerna och då blir det ännu svårare o stoppa.
man ska smida medans järnet är varmt.

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Erfarenheterna från såväl Irak som Afghanistan avskräcker. I Irak blev följden av USA:s olagliga invasion att hundratusentals människors liv gick till spillo och att landet splittrades i bittra sektstrider.
I Afghanistan pågår fortfarande kriget efter tio år. Vid makten sitter en korruperande, valfuskande och kvinnofientlig regim i Kabul - stödd av väst. Talibanerna har fått vatten på sin kvarn.
Sådana ingripanden tror jag de kämpande syrierna betackar sig för. Om omvärlden vill hjälpa det upproriska syriska folket så ska man ge dem vapen att försvara sig mot Assad-diktaturens stridsflyg och tanks. De är fullt kapabla att själva erövra sin frihet.