torsdag 23 augusti 2012

Rasism är rätta ordet

...Forserum är en skam
 
Somalier tvingas fly sina hem i Forserum. Mohammed Diriye skulle parkera bilen när han fick en knytnäve i ansiktet. På vägen till skolan kallas hans dotter Shamse, 14, ”jävla neger”.
Nu vittnar flera somalier i Forserum om trakasserier – och håller barnen hemma från skolan.
 
Rasistiskt skräckvälde i Forserum. Trots att trakasserierna har pågått i veckor och polisen upprättat anmälningar om misshandel och skadegörelse har ingenting hänt. Ingen har gripits eller tagits in till förhör.
 
Såväl lokala politiker som polis tonar ner händelserna och vill inte beteckna det som sker som rasism. Det är skamligt. Heder åt dem som nu ordnar fackeltåg till stöd för somalierna.

Expo: Somalier utsätts för hatpropaganda
 
 
 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Svenskar har också fördrivits från sina hem.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/han-tvingas-flytta?&_suid=133891285856209601644474998592

Vad tycker du om det?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Det finns inga paralleller. I ena fallet handlar det om ett bostadsbolag som agerar taskigt mot sina hyresgäster.
I det andra fallet om förföljelse på grund av hudfärg och religion.

Daniel sa...

Återigen har riksmedia skapat en historia av i princip ingenting.

Läs lokalmedia istället:

http://www.hoglandsnytt.se/nyheter/somalierna-flyttar-inte-pa-grund-av-trakasserierna-enbart/

http://www.hoglandsnytt.se/nyheter/bara-tre-polisanmalningar-om-vald-mot-somalier-i-forserum/

http://www.hoglandsnytt.se/nyheter/forfoljelser-i-forserum-behover-inte-ha-rasistiska-fortecken-ungdomar-kanda-av-polis-och-kommun-har-angripit-andra-grupper/


Var det rasism då en 21-åriga Anna 2008 slogs ner och brutalt misshandlades av ett 20-tal unga män för att hon käftade tillbaka då de sa "jävla svennehora" till henne?

Det står ju i Aftonbladet som du tror på, så då måste det vara det.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11508728.ab

Ronny Åkerberg sa...

...till Daniel:
Att det skulle röra sig om "ingenting" säger rätt mycket om ditt sätt att tänka.
Dina länkar till Höglandsnytt bekräftar bara vad vi redan vet om olika lokala myndighetspersoners nonchalanta hållning till rasism.
Visst var det rasism då Anna 2008 kallades för "svennehora".

Anonym sa...

I forserum handlar det om att dessa ungdomar har haft problem under en länge tid. De har uttryckt sin frustration på olika sätt, innan somalierna fick känna av det så var det forserumsborna oavsett nationalitet som var utsatta, personer, lokaler och områden.
Att man inte lyckats få bukt på ungdomarna vid ett tidigare skedde är orsaken till detta. Hade det inte varit så att somalierna funnits i forserum hade detta ändå skett, tro inget annat. Men media pådraget hade uteblivit.
Sedan kan vi diskutera hur man hanterat situationen med att placera 100-200 invandrare i ett litet samhälle som forserum..för den lämnar mycket över att önska. Men det är en debatt som ingen verkar tycks är värt att tala om

Daniel sa...

Ronny, myndigheterna säger rakt ut att det är ett ungdomsgäng med skitstövlar som man haft stora problem med. Nu har de börjat ge sig på somalier. Orsaken till att somalier flyttat behöver inte ha något med det att göra utan kan vara för att de föredrar att bo i det större Jönköping.

Jag är övertygad om att det är soppa på en spik. Trakasserier har förekommit, men det har inte rasistisk bakgrund på så sätt som media vinklar det.

Men vissa älskar att se somalier som offer. Är det allt som de är för sådana som du?

Ronny Åkerberg sa...

Det är ointressant vad dessa trakasserande ungdomar har för problem i övrigt. När man bedömer om det är rasism eller inte måste man utgå från de faktiska handlingarna.
Att kalla någon för "negerjävel" och att uppmana någon att "åka hem till sitt land" är uttryck för rasism.
Ungdomarna har fått det här någonstans ifrån. I den främlingsfientliga propagandan framställs somalier som obildade brottslingar och bedragare med terroristkontakter.
Därför är det också viktigt att ha ögon och öron öppna och att agera. Ett antal myndighetspersoner i Forserum har saknat den förmågan.