söndag 5 augusti 2012

Spärra in van der Kwast

...de ansvariga måste ställas till svars

Anhöriga kräver att rättsskandalen kring Thomas Quick granskas av en oberoende kommission som får i uppgift att se till att det aldrig kan hända igen. En tvångsintagen psykpatient dömdes för åtta mord som han inte kunde ha begått. Vilket orsakade ett obeskrivligt lidande hos de efterlevande till offren och förhindrade att de verkliga mördarna åkte fast.

De ansvariga för utredningarna har manipulerat och fuskat med materialet, de har förtigit och nonchalerat sådant som talat mot deras förutfattade meningar. Ansvariga myndigheter har inte velat rota i saken när ärendena anmälts.

”Det finns en självgodhet i det svenska rättssystemet, det är hierarkiskt och medeltida, och man är väldigt oemottaglig för kritik”, sa Hannes Råstam som granskade skandalen före sin död.

Alla hovrätter har fel, säger den ansvarige åklagaren Christer van der Kwast om de domstolar som nu beviljar Quick resning och friar honom i fall efter fall. Det borde finnas möjlighet att ställa både van der Kwast och övriga ansvariga till svars för det som hänt och se till att de blir straffade. Just för att minska riskerna för en upprepning.

3 kommentarer:

20-kullen sa...

Kwast är utsopad som pensionär. Lämpligen borde då ett glatt gäng komma och sjunga för honom t.ex. "- jag är en glad pensionär..." eller andra glada visor från Pingströrelsens sångböcker.
Personligen är det värre än att sitt i en korridor (Hall) i vänta på slutförvaring.

Ronny Åkerberg sa...

...till 20-kullen:
Jag tror inte på det där. Kwast skulle bara skicka polisen på sådana "uppvaktningar". Kwast ska naturligtvis lagföras om rättvisa ska skipas.
Ord och inga visor är vad som behövs.

Jimmen sa...

Men det är väl typiskt för vissa makthavare att uttrycka sig. Kwast talar om fusk, beslut tunna som vatten m.m Alltså omvända de anklagelser som gjorts mot honom.Trodde annars att Kvast bevisligen använt sig av just det, fusk och urvattnad bevisning. Tragiskt att höra Christer van der Kwast uttala sig längre.