lördag 25 augusti 2012

Varför inte åka till London?

...rigid hållning från svenska myndigheter
 
Assange ska gripasunder alla omständigheter”. En pressfotograf fångade på ett antal bilder ett internt polisdokument i handen på en polis utanför Ecuadors ambassad på fredagen. Vad det innebär är väl oklart, men sen uppgiften kom att Storbritannien hotar att storma Ecuadors ambassad känner man sig osäker på om brittiska myndigheter ska respektera den diplomatiska immuniteten.
 
Ska polisen vänta utanför ambassaden på Assange kan det bli en lång väntan. En talesman för ambassaden uppger att Julian Assange får stanna där i tvåhundra år.
 
Julian Assanges advokat, Baltasar Garzón, uppgav på torsdagen att han har nya, mycket angelägna uppgifter rörande våldtäktsanklagelserna mot hans klient, och att dessa uppgifter kommer att överraska när de offentliggörs.
 
Enligt Garzón har försvaret därför bett de svenska åklagarna att komma till London för att höra Assange. Åklagarmyndigheten håller dock fast vid tidigare besked om att det inte är aktuellt. Assange erbjuder sig alltså att höras på ambassaden i London, men svenska myndigheter vill inte ta den möjligheten.
 
Detta tycker jag är anmärkningsvärt. Därmed visar man att frågan om ett utlämnande är viktigare än att pröva brottsmisstankarna. En rigid hållning från svenska myndigheter som innebär att de gör sig till en del av den internationella klappjakten på Julian Assange.

Som jag ser det skulle förhör mycket väl kunna hållas med Assange i London. Skulle frågan gå till åtal och rättegång kan ju detta lösas genom att Sverige ger Assange garantier för att inte utlämnas till USA. Något man hittills vägrat göra.
 
 
SvD AB HD Intressant Bloggar om julian assange, samhälle, politik,

Bloggat: Svensson,
 

Inga kommentarer: