tisdag 7 augusti 2012

Vilks extremhögerns medlöpare

...fullständigt omdömeslös person

Den 11 september ska Lars Vilks tala på en konferens i New York. Bakom arrangemanget står antimuslimska Stop Islamization of Nations (SION). En del av en rörelse som Anders Behring Breivik lånat mycket av sitt tankegods ifrån. Företrädare för SION var nyligen i Stockholm för att hålla det de kallade sitt "första globala möte mot jihad och radikal islamism".

Lars Vilks säger att han inte delar deras åsikter, men att han vill få en närmare inblick i hur de tänker. Vilks ser inga risker med att han legitimerar rasisternas åsikter när han ställer upp som talare på deras arrangemang. Det gör emellertid Anna-Sofia Quensel, researcher på stiftelsen Expo som tittat närmare på antimuslimska rörelser.
– Att han ska tala är viktigt för SION. Lars Vilks ses som en föregångare och ett levande exempel på vad som händer med en person som hotar islam. Han är en figur att framhålla och jätteviktig i det här sammanhanget.

För mig är Lars Vilks en fullständigt omdömeslös person, en nyttig idiot för extremhögern och en medlöpare till rasisterna.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att vi lever i en demokrati där folk får tycka och tänka som de vill; i en kommunistisk diktatur hade han väl skickats på omskolningsläger eller kanske rent av "försvunnit".

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Jag har alltid försvarat Lars Vilks rätt att yttra sig. Samtidigt som jag tagit avstånd från hans islamofoba utspel.
Nu noterar han ett nytt lågvattenmärke genom att frottera sig med den odemokratiska extremhöger som inspirerat personer som Breivik och massmördaren som nyligen angrepp ett sikhiskt tempel i USA.
Lars Vilks verkar inte ha några problem med att umgås med våldsförespråkare och rasister.

Anonym sa...

Det kommer inte finnas några våldsförespråkare eller rasister på detta möte. Eller vet ni något som jag inte vet?
Kanske våldsfacisterna i AFA dyker upp?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Du verkar ha grunda kunskaper om counterjihad-rörelsen. Det är en mycket våldsbejakande och rasistisk miljö. Till och med svenska Säpo beskriver den som ett potentiellt hot.

Anonym sa...

Tydligen så är det anpassning som gäller för alla infödda, till den nya religionen som kommer på bred front!
Men kanske är det inte så dåligt, det kan väl vara trevligt med 5 mycket unga fruar som dessutom håller tyst när jag så vill!

Herr Nilsson sa...

Hej Åkerberg.
Det du skrev om Säpo och counterjihad lät intressant. Jag försöker följa utvecklingen och skulle gärna få veta var du sett det.

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym 19.29:
Din kommentar återspeglar den bottenlösa nivån hos islamofoberna. De flesta, även muslimer, skrattar åt den typen av argument. Det är ungefär lika begåvat som att anklaga alla kristna för vad som står i Gamla Testamentet eller som predikas av små fundamentalistiska kristna sekter.

Ronny Åkerberg sa...

...till Herr Nilsson:
Bland annat Expo har skrivit om detta:
http://expo.se/2012/sapo-vi-bevakar-counterjihad-rorelsen_5185.html