lördag 1 september 2012

Protestera mot nedskärningarna

...krävs resurser och personal för att möta krisen
 
Hundratals protesterar mot nedskärningar inom sjukvården i Malmö
 
Patienter i fara på överbelagda sjukhus. Överbeläggningar, brist på vårdplatser, överbelastad och stressad personal. Överbeläggning har bidragit till flera dödsfall. Så ser verkligheten ut på sjukhusen. En förfärande bild.
– Å ena sidan ska man upprätta en bild av att det är tryggt att komma till det här sjukhuset. Samtidigt måste vi någon gång berätta hur det faktiskt ser ut. Det säger Sarianna Cortes, sjuksköterska på Karolinska universitetssjukhuset.
 
Läkare säger upp sig i protest och det jäser bland personal, patienter och anhöriga. Protestaktioner har genomförts och fler är på gång.
 
Det som händer är ingen slump eller resultat av dålig planering. Det är den direkta följden av den nyliberalt inspirerade nedskärningspolitik som det politiska etablissemanget tillämpat under många år.
 
Ska det bli ändring måste politiken ändras. Pengar och resurser måste satsas. Mer personal måste anställas. Arbetsbelastningen på de anställda måste minska drastiskt. Röda Malmö återkommer med information om nya protestaktioner som planeras.
 
 

Inga kommentarer: