tisdag 4 september 2012

Tomma tunnor

...skramlar mest
 
Regeringen vill dölja den höga ungdomsarbetslöshet den själv skapat
 
Tomma tunnor skramlar mest. Så sa man förr om någon som försökte framstå i bättre dager utan att ha så mycket på fötterna. Det är väl ungefär vad Allians-regeringen sysslar med i dagens utspel; Alliansen satsar 8, 1 miljarder på ungdomar. Nu är det här utspritt över de kommande fyra åren så redan där reduceras proportionerna.
 
En satsning på utbildning och bidrag. Man har inte räknat på hur många jobb detta kan ge och det är nog bäst för jag tror att det är rätt bra uppblåst. Jag tror det är väldigt få jobb som skapas på det här viset och ska vi vara ärliga så är inte heller syftet det.
 
Syftet är istället att dölja något annat, nämligen att regeringen själv, genom sin förda högerpolitik, har skapat en av Europas högsta ungdomsarbetslöshet. Så nu går man alltså ut med en satsning som syftar till att motverka något som man själv drivit fram. Det säger sig självt att det inte blir mycket av detta.
 
Den förda högerpolitiken förutsätter hög arbetslöshet. Hög arbetslöshet, försämrade socialförsäkringar, sämre anställningstrygghet, ökat tryck på löner och arbetsvillkor, privatiseringar och nedrustning av offentlig välfärd. Hela konceptet bygger på ökade klyftor, ökad otrygghet och allt mer åt de redan rika. Medan den höga arbetslösheten består.
 
Gästbloggare: Flitiga Lisa
 
 
 

Inga kommentarer: