onsdag 3 juli 2013

Moderaternas mörka ideologi

...den svenska borgarklassens
främsta intresseorganisation


Moderaterna är framför allt ett parti för ökade klasskillnader, mera åt de redan rika, välbeställda och mäktiga och mindre åt vanligt folk. Paradnumret för att vinna och behålla regeringsmakten de senaste valen har varit jobbskatteavdragen. Ett kvalificerat bedrägeri.
 
För de med högre inkomster har detta varit bingo. För de med lägre inkomster har det i praktiken betytt en sämre löneutveckling. Försämrad a-kassa och försämrad sjukförsäkring, tillsammans med hög arbetslöshet, har skapat en press nedåt på lönerna.
 
För samhället i sin helhet har skattesänkningarna betalats med försämrad gemensam välfärd och ökad arbetslöshet. Något som främst drabbar de med låga inkomster som inte kan köpa sig privata tjänster och försäkringar. Regeringen har spätt på med skattesubventionerade rut-avdrag som flitigast utnyttjas av välbeställda.
 
Nedskärningar, avregleringar och privatiseringar har öppnat dörren för de så kallade privata alternativen, dvs för riskkapitalbolag, vård- och skolbolag som nu kan tjäna grova pengar på skattemedel genom försämringar av verksamheten.

DN: 200 000 sjuka och arbetslösa tvingas till socialen
 

SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 AB AB2 AB3 SR SR2 SkD Intressant Bloggar om moderaterna, alliansen, klassamhälle, samhälle, politik,

Bloggat: Svensson,

Inga kommentarer: