tisdag 2 juli 2013

MP: Den gröna färgen har flagnat

...och man följer strömmen högerut
"Modernisering" har visat sig betyda anpassning till etablissemanget
 
Miljöpartiet är ett bedrövligt parti. En gång i tiden uppståndet ur miljörörelse och anti-kärnkraftrörelse har det förvandlats till ett liberalt, borgerligt parti som cementerar sig i de övre samhällslagren och villigt deltar i det politiska etablissemangets strävan att avreglera, privatisera, skära ner och öka samhällsklyftorna till förmån för de rikas intressen.
 
Det är som Birger Schlaug skrev att nya harmlösa MP följer strömmen högerut. Och det hjälper inte att medlemmar opponerar, som på senaste kongressen. Ledningen har gjort upp med övriga riksdagspartier om fortsatta privata vinster inom skolan. Dessutom har partiet bundit sitt öde till regeringsbildande med antingen socialdemokraterna eller de borgerliga partierna. Det bestämmer just att man "följer strömmen högerut".
 
Dessutom har Miljöpartiet begränsat sig genom att man knutit hela sin ideologiska föreställningsvärld till kapitalismen. MP har ingen som helst realistisk uppfattning om hur man ska kunna ta sig ur det ekonomiska system som föder rovdrift på naturen och som idag hotar hela mänskligheten med klimatkaos.
 
Det blir idag allt mera uppenbart att om man ska slåss för miljö och hållbar utveckling så måste man kasta loss från det destruktiva, kapitalistiska systemet och orientera sig mot den arbetarklass som i global skala nu försöker organisera sig för motstånd och uppror. Det gröna tänkandet förvaltas idag bäst av ekosocialism.
 
 
 
Röda Malmö: Quito-deklarationen
 
Röda Malmö: Lägg ner Almedalen
 
 

Inga kommentarer: