onsdag 10 juli 2013

Ramadan: Danska rasister retar sig

....men problemet är övervikt
 
Dansk Folkeparti är ett rasistiskt parti som bara är ute efter att jävlas med folk, särskilt gäller det muslimer. Nu vill partiet flytta ramadan, den muslimska fastemånaden, så att den alltid infaller på sommaren.
 
Då skulle vi lösa många problem, säger partiets talesperson i integrationsfrågor, Martin Henriksen. På så sätt kan vi undvika konflikter. Varje gång det är ramadan blir det bråk på skolorna eftersom eleverna är hungriga, säger Martin Henriksen.
 
Henriksen uppförstorar problemen. För att kunna göra politiska poäng. Barn ska inte fasta, inte heller enligt islam. Barn är man tills man blir 18 år. Om det uppstår problem med koncentrationen som är tydligt kopplade till barns fasta (Henriksens "konflikter" är precis så otydligt det kan bli) så är det bättre att ta upp en diskussion med barnet eller med föräldrarna.
 
Förresten är ramadan som fastemånad på väg ut. Precis som den kristna fastan ersatts av påskfrosseri så ger ramadan övervikt. Under senare år har allt fler valt att strunta i själva fastan samtidigt som man ändå väljer att festa på natten. Det här får konsekvenser.
 – Folk tenderar att gå upp istället för ned i vikt under fastan och det beror helt enkelt på alla sötsaker man äter, säger islamologen Jan Hjärpe.
 
 

Inga kommentarer: