torsdag 11 juli 2013

Region Skåne skapar kris på BB

...region Skåne beordrar in personal

Region Skåne bryter semestern för personal inom förlossningsvården i Skåne från och med 10 juni. Personalen på förlossningen i Malmö, som Sydnytt pratat med, menar att underbemanningen är ett direkt resultat av det anställningsstopp som råder inom skånsk sjukvård.
 
Ja, uppenbarligen är det som personalen säger. Divisionschef Anders Dybjer har lyckats göra ett uttalande som upprört många:
- Jag förstår att det inte är särskilt populärt, men jag tror att personalen har förståelse för att det är bättre att bryta sin ledighet än att sätta gravida, barn och personal i en situation som är ohållbar, för det är inte acceptabelt, säger divisionschef Anders Dybjer, som varit med och formulerat planerna för krisåtgärderna.
 
Ett riktigt lågvattenmärke när denne Dybjer försöker skuldbelägga personalen då istället felen och ansvaret ligger högre upp i hierarkin. Personalen menar att underbemanningen är ett direkt resultat av det anställningsstopp som råder inom skånsk sjukvård. Vilket också Dybjer indirekt erkänner när han säger:
 
- Min bedömning är att det inte har något att göra med anställningsstoppet, eftersom det inte innebär några hinder att anställa sommarvikarier. Däremot är barnmorskor, och annat sjukvårdspersonal med så specifik kompetens, ofta inte beredda att ta jobb bara för några månader. Därför är det svårt att rekrytera om man inte erbjuder tillsvidareanställningar, och där har det ju funnits en restriktion, säger Anders Dybjer.
 
Man ska ju vara dum i huvudet om man inte förstår hur det hänger ihop. Dybjer är nog inte dum i huvudet, även om det låter så. Hans uppgift är att slicka uppåt och sparka nedåt, det är därför han uttalar sig så motsägelsefullt, ologiskt och dumt.

SvD: Stressen tvingar till bedövning

AB: Kvinnokroppen betalar priset
 
 
 

Inga kommentarer: