måndag 1 juli 2013

SD - den nya överklassen

...Jimmie Åkessons miljon-inkomster
Det tog inte lång tid för dem att börja berika sig själva
 
Jimmie Åkesson (SD) tjänar 1,2 miljoner om året. Hans andreman Björn Söder tjänar 1,1 miljoner. Tillsammans ligger de i den absoluta lönetoppen för politiker.
– Jag tycker det är fullt rimligt, säger Jimmie Åkesson.
 
SD-topparna nöjer sig inte med den redan skyhöga riksdagslönen. Sjuhundratusen har Jimmie Åkesson som riksdagsledamot. Men utöver detta får han lön av partiet, inte mindre än 455 000 kronor.
 
Allt betalat med skattemedel. De andra SD-topparna är inte sämre på att sko sig av skattemedel. Björn Söder tjänar 1,1 miljoner i årsinkomst.
 
Den som trodde att sd-arna var några som skulle "röra om i grytan" eller utmana det politiska etablissemanget högg rejält i sten. Den proteströsten blev till ingen nytta alls. Sd-arna är av precis samma skrot och korn som det övriga politikerskrået i etablissemanget.
 
Det beror på att SD i grunden är ett borgerligt parti som aldrig ifrågasätter klassamhället och kapitalismen. SD är oförmöget att se att vårt samhälle är delat i klasser och att samhället styrs av en borgarklass som lever på vanliga lönearbetares arbete.
 
De blundar för att det är den politiska och ekonomiska elitens högerpolitik som är skuld till de växande orättvisorna och klassklyftorna. Istället vill de skylla på invandringen. Det fungerar som ett sätt att dölja vad det egentligen handlar om.
 
Men Jimmie Åkessons 1,2 miljoner talar sitt tydliga språk. De vittnar så väl om var han hör hemma.

Exp: SD:s jakt på läckor i partiet

AB: Nazisterna är i Almedalen idag

SvD: Minst flyktingar i rika kommuner

Röda Malmö: Lägg ner Almedalen
 
 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så länge Sverige tar emot fler invandrare än vi klarar av så kan Åkesson tjäna hur mycket som helst utan att stödet minskar. Är det så svårt att ta till sig?

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Nej, så länge som det politiska etablissemanget för en högerpolitik som ökar klyftorna och orättvisorna finns grogrund för ett rasistiskt parti som SD.
Dvs fram tills dess att dessa människor, som röstar på SD, börjar genomskåda partiets borgerliga karaktär och istället tar kamp för sina egna intressen.
Arbetare, svenska och invandrade, tillsammans mot de rika.

Anonym sa...

Naturligtvis ligger det i vanligt folks intresse att minska invandringen och därmed få mer resurser till välfärden. Jag kan ge dig 1000 (minst) personer som resonera så.

Ronny Åkerberg sa...

...till anonym:
Men du har fel där. Invandringen går med vinst för nationen Sverige.