fredag 26 juli 2013

Syrien: Det är vapen som behövs

...ge folket möjlighet att försvara sig mot diktaturen
Diktatorn Assad använder stridsflyg, raketer och tanks mot civilbefolkningen
 
Ett hundratusen dödade och miljoner på flykt. Se där resultatet av att västvärlden tittat på medan diktatorn Assad kunnat fortsätta bombardera bostadsområden med stridsflyg, raketer och tanks. Den revolterande befolkningen har för sitt självförsvar fått klara sig med de handeldvapen man kunnat erövra från regeringsarmén.
 
Dödssiffrorna har stigit medan västvärldens ledare talat om "fredsförhandlingar" och "politiska lösningar". Medan västvärlden tillämpat vapenembargo som förvägrar den demokratiska oppositionen vapen så har Ryssland och Iran pumpat in tunga vapen och militära rådgivare till diktaturregimen.
 
Västvärldens passivitet har blivit en hjälp åt diktatorn Assad i hans försök att förvandla folkets revolution till sekteristiska konflikter. Reaktionära gulfstater utrustar jihadisterna i al-Nusra-fronten (så lägligt utsläppta ur Assads fångenskap) vilka skapar konflikter med de demokratiska rebellerna. Själv får Assad hjälp från libanesiska islamistiska Hizbollah.
 
I de befriade områdena försöker nu de folkliga råden att få livet att fungera trots att det råder brist på allt. Den fria syriska armén tvingas utkämpa flerfrontskrig med usel beväpning. Om Assad-diktaturen återtar makten över landet väntar slakt och tortyr av alla oppositionella utan like.
 
Rättvis fred och demokrati kan bara vinnas genom att diktaturen störtas. Hög tid att förstärka solidaritetsarbetet med den syriska demokratiska revolutionen.
 
 
 
 

Inga kommentarer: