söndag 7 juli 2013

Syrien: Det lokala rådet i Madaan

...människors förmåga att organisera sina angelägenheter
 
De "befriade" områdena är fulla av exempel på framgångsrik förvaltning av lokala råd, som visar människors förmåga att organisera sina angelägenheter, en flagrant vederläggning av försöken att larma media om "den kommande anarkin."

Svaret kommer från Maadan (Raqqa-regionen) genom personen Nawaf Alaali, delegat från den delvis befriade staden, som skildrar det som "en modell som inspirerar stolthet när det gäller god förvaltning".

Han säger att rådet styr ett område med "mycket begränsade resurser", belyser avsaknaden av kidnappning eller stöld. Alaali, delegat för de lokala råden i Raqqa, talar om säkerhet och bevarande av alla spannmålsförråden, eftersom "inte ett enda korn stals, trots bristen på bröd".

Han säger att råden har skyddat offentlig service och håller dem i god ordning, eftersom det också har skolor, som fungerar "trots avsaknaden av löner för tjänstemän och lärare," belyser det faktum att en utbildningskommission inom rådet har börjat ändra programmet efter att ha tagit bort de punkter som lovprisade Baath-regimen.

Alaali avslöjar att byn nu förbereder sig för att vara värd för en satellitkanal som kommer att belysa denna förebild i förvaltningen av befriade områden.
 
Detta är femte delen av en artikel om självorganisering i den syriska revolutionen. De tidigare avsnitten kan du läsa här:
Ett avslutande avsnitt är på gång.
 
SR SkD Intressant Bloggar om syrien, arabiska revolutionerna, mellanöstern, samhälle, politik,

Inga kommentarer: